Успіння Пресвятої Богородиці – кінець земного життя Марії й перехід у Небесне Царство. Цей день є радісним для християн, оскільки вони знають, що хоч і життя закінчують на землі, та воно продовжується у небесах. У свято віряни відвідують храми й щиро моляться про захист та допомогу у складних ситуаціях, пише 24 канал.

Читайте також Успіння Пресвятої Богородиці 2022: історія свята та традиції

Молитви на Успіння Пресвятої Богородиці 2022

О, Діво Маріє, Мати наша, Отець Небесний зробив Тебе Храмом та інструментом Святого Духа, щоб, прийнявши від Тебе плоть, Предвічне Слово увійшло у світ і оселилося з нами. Ти, о Мати, завжди була для нас тією провідною зіркою, яка веде до дому Отця. Як колись в Кані Галилейській Ти говорила до наших праотців, так і нині Ти звертаєшся до нас зі словами: “Зробіть все, що Він вам скаже”.

Божий Притулок грішників, будь Господньою поміччю нам, недосконалим і немічним, Своїм Небесним Покровом бережи нас від зла, яке нам постійно загрожує. Скорботним втіха, як Мати, поможи нам, коли в нас вичерпується надія і сили для доброго християнського життя. Разом з нами випроси у Сина Свого хворим зцілення та благодать здоров’я душі й тіла для всіх слабких і страждаючих.

***

Пом'якши серця наші, Свята Богородице. Нехай згорять у вогні всі напасті наші, а тіснота в душі покине серця наші. На лик твій дивимося, розділяючи твої страждання і на милосердя сподіваємося.
Прости жорстокість нашу, лише у твоїх силах її приборкати.
О, Велика Владичице, Піднеси молитви наші до Господа і замоли за нас перед Ним гріховні діяння наші. Позбав нас від смерті раптової й зла всякого. Осяй розум наш і проводите нас до визволення. Сподіваємося в надії в ім'я Царства Небесного в руках Господа, Ісуса Христа і його Пресвятого Духа. Амінь.

***

Ти, багатостраждальна Матір Божа, що перевищує по вірі й стражданням всіх, хто живе на землі. Почуй і не покинь нас у хвилини важкі, збережи нас під покровом милосердя і співчуття свого.
Лише біля тебе ми знаходимо притулок і тепле заступництво в пітьмі пекельній. Тільки ти маєш дозвіл звернутися до Сина Свого і благати Його про визволення нашому і перехід в Царство Небесне, де ми будемо оспівувати й славити Сина Твого, Батька Його і тебе, володарку світу на віки віків. Амінь.

Успіння Пресвятої Богородиці 2022 молитва

Молитви на Успіння Пресвятої Богородиці / Фото з відкритих джерел

Мати Ісуса Христа! Тобі все завдячуємо, бо Ти дала нам Бога, Спасителя нашого, а через нього Ти зберегла нас від смерти й дарувала нам життя.
Пресвята Богородице, хто зуміє висловити велич твоєї материнської любови до нас? Хто ж зможе перелічити ті всі твої щедрі добродійства, якими обдаровуєш своїх дітей? Тому й моя любов до Тебе лине, бо знаю, що Ти не погордиш малим і нужденним даром любови мого серця, але приймеш його ласкаво, бо від віків ще ніхто не чув, щоб Ти когось, хто вдається до твого серця, без надії залишила.
У тій вірі прошу Тебе, наймиліша Мати й моє пристановище, будь милосердна до мене, що величаю твоє непорочне зачаття і призиваю твоє святе ім'я: Маріє! Амінь.

***

Пречиста Непорочна Діво, моя Мати Маріє, До Тебе – Матері мого Господа, Цариці світу, Заступниці, Надії та Пристановища грішників – я, найубогіший з усіх грішників, прагну звернутися в цей день.
Шану тобі складаю, велика Царице, і дякую за безліч благодатей, отриманих від тебе дотепер – за те, що мене визволила з пекла, на яке так часто заслуговував своїми гріхами.
Я люблю тебе, найдорожча Пані; обіцяю служити тобі охоче завжди, і чинити все, що у моїх силах, аби тебе полюбили інші. Покладаю на тебе усі свої надії на порятунок; прийми мене як свого слугу й оточи мене своїм покровом, адже Ти – Мати милосердя.
Діво могутня, визволи мене від спокус та даруй сили протистояти їм аж до смерти. Прошу, навчи справді любити Христа і подаруй щасливу смерть. Моя дорога Матусю, твоє серце палає любов’ю до всемогутнього Бога, допомагай мені завжди, а особливо в годину смерті. Не залишай мене, аж доки не побачиш в радості Царства Божого, де благословлятиму тебе за твою милість усю вічність. Це моя надія! Амінь.