Малосольні огірки також часто використовуються в рецептах легких літніх салатів, приносячи їм оригінальну смакову нотку.
Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації
Малосольні огірки: рецепт швидкого приготування
Інгредієнти:
Інгрідієнти для приготування малосольних огірків
1 кг дрібних ґрунтових огірків
3 зубки часнику
1 лист хрону
2-3 суцвіття кропу
2 ст. ложки солі (без гірки)
1 ст. ложка цукру
Приблизно 1 л води
Рецепт приготування:
З нашим рецетом у вас все вийде смачно і швидко!
1. Помийте огірки і залиште їх у холодній воді на 1 годину.
2. В 1 л води розчиніть сіль і цукор, зберігаючи вірну пропорцію.
3. Помийте і крупно поріжте лист хрону, почистіть часник і поріжте на частинки.
4. Якщо ви хочете, щоб малосольні огірки були готові вже наступного дня, то перед засоленням обріжте в них кінчики.
5. У ємність (скляну банку) складіть часник, частину кропу і хрону, потім поклади огірки, а зверху – решту зелені і залий розсолом, так щоб він все покривав. Банку зав'яжіть марлевою серветкою.
6. Після цього огірки залиште на добу. Розсіл має помутніти, а огірки трохи поміняються в кольорі.
7. Якщо малосольні огірки вже готові, то для зберігання поставте їх у холодильник, щоб вони не прокисли.
Читайте також: 8 правил, якими потрібно користуватись на кухні: поради шеф-кухаря