Кабачок вживають при анемії, гіпертонії та інших серцево-судинних захворюваннях, а він корисний для зміцнення нервової системи, пише Іvona.
Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації
Через великий вміст природних антиоксидантів вживання кабачків значно знизить ризик розвитку онкології.
Однак, попри всю користь кабачка, для деяких людей він протипоказаний.
Кому не можна їсти кабачки:
Людям, які страждають на виразки та гастрит, особливо в період загострення;
При проблемах з жовчним міхуром або печінкою;
Кабачки не рекомендують вживати людям, які страждають на ниркові захворювання, пов'язані з порушеннями виведення калію. Солі калію, які містяться в овочах, можуть відкладатися в нирках і формувати камені;
Вагітним жінками з підвищеною секрецією шлункового соку і нирковою недостатністю не можна їсти кабачків;
Кабачки під час приготування вбирають багато олії, тому це може призвести до порушення травлення. Особливо, якщо олія неякісна.