LifeStyle 24 пропонує вам 5 легких рецептів, які можна відтворити на власній кухні за декілька хвилин.

Цікаво 5 ситних та корисних сніданків

Класичний мохіто

Що потрібно:

  • Лайм – 1 штука
  • Коричневий тростинний цукор – 2 чайні ложки
  • М'ята – пучок
  • Лід – за смаком
  • Sprite або інша газована лимонна вода – 500 мл

Як приготувати:

Половину лайма розрізати на 3 частини. До фужера насипати цукор, а потім вичавлений сік лайма. Залишки лайма та шматочки м'яти додати у суміш. Всі інгредієнти перемішати, після цього викласти кілька кубиків подрібненого льоду. Налити спрайт і прикрасити фужер скибочкою лайма.


Рецепт класичного мохіто / Фото Pexels

Гавайський коктейль

Що потрібно:

  • Ананасовий сік – 100 мл
  • Апельсиновий сік – 100 мл
  • Банан – половина
  • Гранатовий сироп – 1 чайна ложка

Як приготувати:

Очищений від шкірки банан нарізати шматочками. Соки, подрібнений банан та сироп збити в блендері. Готовий напій подавати з льодом. Склянку можна прикрасити скибкою лимона чи ананаса.


Рецепт гавайського коктейлю / Фото Pexels

Фруктовий пунш

Що потрібно:

  • Вода – 200 мл
  • Цукор – 100 г
  • Грейпфрут – 2-3 штуки
  • Яблучний сік – 1 літр
  • Мінеральна газована вода – 1 літр

Як приготувати:

Воду довести до кипіння і розчинити в ній цукор. Має вийти сироп. З грейпфрутів і яблук вичавити сік і вилити у посудину. Як тільки сироп охолоне, змішати з соком. Готову суміш поставити в холодильник на 1 годину. Перед подачею додати газовану воду, а для більш насиченого смаку ще й шматочки фруктів.


Рецепт фруктового пуншу / Фото Pixabay

Полуничне фрапе

Що потрібно:

  • Полуниця – 200 г
  • Лід – 5 кубиків
  • Молоко – 250 мл
  • Збиті вершки – за смаком

Як приготувати:

В блендері збити до однорідної маси полуницю, лід, молоко. Вилити в склянку і прикрасити збитими вершками та шматочками полуниці.


Рецепт поличного фрапе / Фото Pexels

Імбирний чай

Що потрібно:

  • Листовий чай (чорний / зелений) – 5 чайних ложок
  • Вода – 4 склянки
  • Корінь імбиру – 15-20 г
  • Лайм – 1 штука
  • Цукор – 0,5 склянки
  • Лід – 4 кубика

Як приготувати:

Чай запарити двома стаканами окропу і залишити на 5-7 хвилин. Імбир та цедру лайма натерти, додати цукор та залити водою, що залишилася. Закип’ятити суміш і варити на малому вогні 5-7 хвилин, потім охолодити та процідити. Готовий чай змішати з імбирною сумішшю, додати лід.


Рецепт імбирного чаю / Фото Pexels

Смачного!

Автор: Марта Касіянчук