Окрім того, в м’ясі дуже багато вітамінів, в тому числі групи В, як регулюють обмін речовин та підвищують тонус організму.
Протягом останніх років точаться суперечки, яке м’ясо найкорисніше і чи корисне взагалі. Про це розповіла дієтолог Ірина Раєцька, передає ТСН.
Читайте також: 5 щоденних перекусів, які сприяють набору зайвих кілограмів
На першому місці за корисністю стоїть кролятина. У ньому мало жиру та дуже багато білка, який майже повністю засвоюється організмом. До того ж це м’ясо майже ніколи не викликає алергії.
На другому місці опинилась птиця, зокрема і курка. В цьому м’ясі мало холестерину та жирів, особливо в грудинці, якщо з неї зняти шкіру.
М'ясо курки легко засвоюється
Щодо свинини, то її часто уникають, адже вважається, що там дуже багато холестерину. Однак насправді в цьому виді м’яса в два рази менше холестерину, ніж в маслі та в три рази, аніж в курячих яйцях.
Читайте також: Вчені визначили спецію, яка омолоджує та сприяє схудненню
Свинину радять вживати під час важкої фізичної роботи, адже це м’ясо дуже калорійне та здатне швидко відновити сили.
З усіх видів м'яса у яловичині найбільше заліза, тому її рекомендують при залізодефіцитних станах організму. Нежирне м'ясо яловичини легко засвоюється, сприяє підтримці нормального рівня кислотності і регулює роботу всієї травної системи.