Як пише Daily Mail, проблема спершу викликала запеклі суперечки, але потім експерти все ж зійшлися на одній думці.
Так, фахівці журналу Good Housekeeping стверджують, що яйця варто тримати в оригінальних упаковках на середній полиці, щоб запобігти постійній зміні температури при відкритті дверцят.
Читайте також: Щоб сніданок був корисним: чотири прості правила
За словами редактора Сари Бенвелл, справа ще й у тому, що дверцята – найбільш тепле місце.
Також журнал визнає, що в супермаркетах яйця зберігають не у холодильних установках, але це виправдано температурою приміщень, яка нижча 20 градусів.
Daily Mail нагадала, у 2013 провели лабораторний експеримент, який показав, що яйця зберігалися протягом двох тижнів як всередині холодильника, так і за ним.