Найгостріша частина в перчику – це насіння, тож його лікарі радять не вживати, а акуратно вибирати ложкою. Пекучість перцю надає капсаіцин, який стимулює рецептори тепла в тілі.

Вважається, що капсаіцин через свою гостроту тренує наш організм, а мозок, аби подолати дискомфортне відчуття, натомість виробляє ендорфіни.

Читайте також: Дієтологи назвали період, коли можна їсти скільки хочеться

Також капсаіцин може запобігати розвитку ракових клітин. Статистика говорить, що в країнах, де полюбляють гострі страви, рівень онкозахворювань набагато нижчий, ніж в інших географічних областях.

При покупці перцю чилі радять звертати увагу на його вигляд. Перець має бути яскравого кольору, с гладкою та цупкою шкіркою та без зморшок. Зберігати його варто в поліетиленовому пакеті в холодильнику не більше 2 тижнів.