Про це розповів лікар-інфекціоніст Борис Степанець в коментарі кореспонденту ГолосUA.

Читайте також: 5 рецептів з кавуном, які вас здивують

За його словами, нітрати – це не єдина причина отруєння кавунами. Він складається з великої кількості цукру, який легко засвоюється, і який може почати бродити вже через кілька годин після неправильного зберігання.

Спеціаліст пояснив, якщо кавун зберігається в неохолодженому приміщенні та перебуває під прямими сонячним промінням, його не можна купувати, оскільки у такого товару вже дуже великий ризик бродіння.

Степанець не радить купувати і половинки кавуна, яка загорнута в харчову плівку, оскільки такий метод зберігання також підвищує ризик розвитку шкідливих мікроорганізмів.

Ніяких кавунів з рук. Це небезпечно для вашого здоров'я. Не купуйте кавуни з уцінкою, вони явно підгнивають,
– наголошує експерт.

Медик зазначає, що і вдома треба дотримуватися правил при зберіганні: обов'язково мийте кавуни перед споживанням, зберігайте їх тільки в холодильнику (не важливо, цілі вони або розрізані), стежте за чистотою столових приладів і посуду, яку можна використовувати при нарізці, не зберігайте кавуни під прямими сонячними променями.

"Я взагалі не рекомендую, доїдати кавуни. Краще викиньте його. Так, багато хто вважає такий підхід марнотратним, однак, якщо бути не уважним з цим продуктом, то вже через 5-6 годин можна опинитися на лікарняному ліжку з ознаками сильного харчового отруєння", – наголосив Степанець.