Як пише The Independent, королева Єлизавета в їжі дуже дисциплінована. День вона розпочинає із свіжозавареного Earl Grey без молока і цукру, який їй подають з декількома бісквітами.
Лише після цього королева снідає. Зазвичай це бувають зернові пластівці, фрукти і тост з джемом. Рідше Єлизаветі ІІ готують омлет виключно з коричневих яєць із копченим лососем та трюфелем.
На обід королеві зазвичай подають рибу з овочами або стейк зі шпинатом або кабачками. Часто готують і курку зі салатом. Єлизавета II не їсть продукти, які містять крохмаль, тобто картопю та рис. Також вона уникає італійської пасти.
Читайте також: Єлизавета II відзначає ювілей перебування на троні
Коли королева вирішує почаювати, то до гарячого напою їй подають порізані огірки, копчений лосось, яйця з майонезом та шинку. Також кухарі готують крихітні бутерброди із малиновим варенням.
На вечерю у королеви зазвичай буває філе яловичини чи оленини або лосось чи фазан із королівських ферм.
На десерт королева любить фрукти: полуниці чи персики з додаванням гіркого шоколаду. День Єлизавета ІІ звикла закінчувати келихом шампанського.