Зокрема, за рівнем кислотності мінеральна вода з газом більш небезпечна, ніж вино і оцет, як стверджує відомий британський дантист, доктор Адам Стоун, передає Daily Mail.
За його словами, бульбашки газу роз'їдають зубну емаль і з плином часу зуби стають хворобливі, жовті та з тріщинами.
Читайте також: Про які хвороби символізують прищі на обличчі: корисна інфографіка
Як показують дослідження, у газованих напоях, включаючи мінеральну воду з газом і традиційну газовану воду, рівень pH (ступінь кислотності або лужності – "24") становить 3,0.
У соках та смузі, зокрема, яблучний сік, рівень pH 3,4, у вині – 3,6, а в заправках для салатів, тобто в оцті, ті ж самі 3,6.
Стоматолог рекомендує пити газовану мінеральну воду через соломинку, щоб вона не контактувала із зубами.