А для того, щоб святковий стіл дарував ще більше радості, 24 Канал підготував три неймовірні рецепти страв, що доповнять застілля. Детальніше про них – далі у матеріалі.

Читайте також Класичний стріт-фуд з усього світу: що варто спробувати та з чим комбінувати популярні страви

Святкове імбирне печиво

Імбирне печиво має багату історію і давно вважається символом різдвяно-новорічних свят. Відомо, що ще в Середньовіччі у переддень святкувань випікали печиво з імбиром та прянощами, яке символізувало домашнє тепло та затишок.

Відтак, імбирне печиво стало асоціюватися з родинними традиціями. Його виготовлення може стати особливим сімейним заняттям, де всі члени долучаться до приготування святкового смаколика.


Святкові ласощі найкраще смакують з Pepsi / Фото Pepsi

Приготування:

  1. Спочатку потрібно змішати в одній посудині просіяне борошно, корицю та спеції. Також в іншу миску слід додати масло кімнатної температури й цукор, та збивати їх міксером до однорідного стану (приблизно 5 хвилин).
  2. Додати яйце і знову збити. А тоді долити розтопленого меду у суміш і гарненько перемішати.
  3. Після цього можна додати вміст першої посудини до отриманої маси. Варто висипати спершу половину борошна зі спеціями, вимішати добре тісто і лиш тоді додати та вимісити решту.
  4. Крім того, рекомендуємо залишити трохи борошна для того, аби присипати поверхню. Тісто слід замішувати, поки воно не перестане прилипати до рук.
  5. Готове тісто покласти у холодильник на ніч (чи бодай на годину), замотавши попередньо харчовою плівкою. Пізніше вирізати за допомогою спеціальних формочок фігурки та викласти їх на деко, застелене пергаментним папером.
  6. Важливо зазначити, що печиво слід розставляти на певній відстані одне від одного, адже воно збільшиться у розмірах. Випікати у духовці потрібно при 180 градусах 10 – 15 хвилин до приємного золотистого кольору.

Імбирне печиво з його насиченим смаком прянощів ідеально доповнить Pepsi. Таке поєднання створить унікальний смаковий досвід і гарантовано сподобається усій родині.

Соковите м'ясо по-французьки з картоплею

Ця страва французької кухні є дуже поживною та насиченою смаком. Вона асоціюється з домашнім затишком та теплом сімейних свят.

Відтак м'ясо по-французьки стане окрасою новорічного столу. А його приготування не є складним та довготривалим, як здається на перший погляд.

Pepsi додасть кожній страві святкового смаку
Pepsi додасть кожній страві святкового смаку / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. М'ясо свинини попередньо нарізати на шматки (пластини). Загорнути їх у плівку і відбити кухонним молотком з кожного боку.
  2. Тоді змастити форму для запікання олією і викласти на дно частину м'яса, додати спецій на свій смак. Цибулину дрібно нарізати і викласти на м'ясо.
  3. Картоплю очистити, промити та нарізати тонкими кружальцями. Половину викласти у форму.
  4. Далі потрібно натерти масло на терці й посипати ним зверху картоплю. Знову повторити процес – спершу свинина, тоді цибуля і решта картоплі. Зверху присипати страву тертим сиром. Випікати у розігрітій духовці 45 хвилин при 180 градусах.
  5. Подавати м'ясо з картоплею теплими, доповнюючи улюбленим напоєм. Зокрема, гарною ідеєю буде спробувати поєднати страву з газованою водою – це створить контраст між солоно-пряним смаком м'яса та солодким напоєм і підсилить смакові рецептори.

Пухкі пампушки з вишнями, як у дитинстві

Для багатьох пампушки асоціюються з дитинством, коли всі щиро вірили у магію та казку. Ця солодка випічка, яку готували у сімейному колі, смакувала по-особливому, запам'ятавшись на все життя.

Легка кислинка газованого напою доповнює смак випічки
Легка кислинка газованого напою доповнює смак випічки / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Перш за все, варто підігріти молоко та додати до нього цукор та трохи солі. Далі слід розчинити дріжджі у суміші, що вийшла.
  2. Додати 3 склянки борошна та перемішати до однорідності. Після цього – залишити у теплому місці на 20 хвилин.
  3. Тоді додати яйця, олію, ванільний цукор, ще 3 склянки борошна і трішки куркуми. Тісто замісити до однорідності і залишити ще на годину в теплому місці, аби воно “піднялося”.
  4. Коли час мине, слід розкачати частину тіста скалкою, щоб його товщина була приблизно 1 сантиметр. Тоді можна викладати начинку.
  5. Далі варто накрити все другим шаром тіста, вирізати склянкою кола і сформувати пампушки. Дати пампушкам настоятися 15-30 хвилин.
  6. А тоді можна смажити на розігрітій олії: вогонь має бути помірним. Потрібно, щоб з двох сторін вони зарум'янилися та одержали золотистий колір.
  7. У кінці слід виділити трохи часу, щоб стік зайвий жир. Подавати смаколики, присипавши солодкою цукровою пудрою. Подавати пампушки можна як на Різдво, так і Новий рік.

Ці рецепти подарують святкову атмосферу та стануть найбажанішими ласощами всієї сім'ї. А якщо доповнити страви улюбленим газованим напоєм – гастрономічні враження будуть просто незабутніми.