А для того, щоб святковий стіл дарував ще більше радості, 24 Канал підготував три неймовірні рецепти страв, що доповнять застілля. Детальніше про них – далі у матеріалі.
Читайте також Класичний стріт-фуд з усього світу: що варто спробувати та з чим комбінувати популярні страви
Святкове імбирне печиво
Імбирне печиво має багату історію і давно вважається символом різдвяно-новорічних свят. Відомо, що ще в Середньовіччі у переддень святкувань випікали печиво з імбиром та прянощами, яке символізувало домашнє тепло та затишок.
Відтак, імбирне печиво стало асоціюватися з родинними традиціями. Його виготовлення може стати особливим сімейним заняттям, де всі члени долучаться до приготування святкового смаколика.
Святкові ласощі найкраще смакують з Pepsi / Фото Pepsi
Приготування:
- Спочатку потрібно змішати в одній посудині просіяне борошно, корицю та спеції. Також в іншу миску слід додати масло кімнатної температури й цукор, та збивати їх міксером до однорідного стану (приблизно 5 хвилин).
- Додати яйце і знову збити. А тоді долити розтопленого меду у суміш і гарненько перемішати.
- Після цього можна додати вміст першої посудини до отриманої маси. Варто висипати спершу половину борошна зі спеціями, вимішати добре тісто і лиш тоді додати та вимісити решту.
- Крім того, рекомендуємо залишити трохи борошна для того, аби присипати поверхню. Тісто слід замішувати, поки воно не перестане прилипати до рук.
- Готове тісто покласти у холодильник на ніч (чи бодай на годину), замотавши попередньо харчовою плівкою. Пізніше вирізати за допомогою спеціальних формочок фігурки та викласти їх на деко, застелене пергаментним папером.
- Важливо зазначити, що печиво слід розставляти на певній відстані одне від одного, адже воно збільшиться у розмірах. Випікати у духовці потрібно при 180 градусах 10 – 15 хвилин до приємного золотистого кольору.
Імбирне печиво з його насиченим смаком прянощів ідеально доповнить Pepsi. Таке поєднання створить унікальний смаковий досвід і гарантовано сподобається усій родині.
Соковите м'ясо по-французьки з картоплею
Ця страва французької кухні є дуже поживною та насиченою смаком. Вона асоціюється з домашнім затишком та теплом сімейних свят.
Відтак м'ясо по-французьки стане окрасою новорічного столу. А його приготування не є складним та довготривалим, як здається на перший погляд.
Pepsi додасть кожній страві святкового смаку / Фото Shutterstock
Приготування:
- М'ясо свинини попередньо нарізати на шматки (пластини). Загорнути їх у плівку і відбити кухонним молотком з кожного боку.
- Тоді змастити форму для запікання олією і викласти на дно частину м'яса, додати спецій на свій смак. Цибулину дрібно нарізати і викласти на м'ясо.
- Картоплю очистити, промити та нарізати тонкими кружальцями. Половину викласти у форму.
- Далі потрібно натерти масло на терці й посипати ним зверху картоплю. Знову повторити процес – спершу свинина, тоді цибуля і решта картоплі. Зверху присипати страву тертим сиром. Випікати у розігрітій духовці 45 хвилин при 180 градусах.
- Подавати м'ясо з картоплею теплими, доповнюючи улюбленим напоєм. Зокрема, гарною ідеєю буде спробувати поєднати страву з газованою водою – це створить контраст між солоно-пряним смаком м'яса та солодким напоєм і підсилить смакові рецептори.
Пухкі пампушки з вишнями, як у дитинстві
Для багатьох пампушки асоціюються з дитинством, коли всі щиро вірили у магію та казку. Ця солодка випічка, яку готували у сімейному колі, смакувала по-особливому, запам'ятавшись на все життя.
Легка кислинка газованого напою доповнює смак випічки / Фото Shutterstock
Приготування:
- Перш за все, варто підігріти молоко та додати до нього цукор та трохи солі. Далі слід розчинити дріжджі у суміші, що вийшла.
- Додати 3 склянки борошна та перемішати до однорідності. Після цього – залишити у теплому місці на 20 хвилин.
- Тоді додати яйця, олію, ванільний цукор, ще 3 склянки борошна і трішки куркуми. Тісто замісити до однорідності і залишити ще на годину в теплому місці, аби воно “піднялося”.
- Коли час мине, слід розкачати частину тіста скалкою, щоб його товщина була приблизно 1 сантиметр. Тоді можна викладати начинку.
- Далі варто накрити все другим шаром тіста, вирізати склянкою кола і сформувати пампушки. Дати пампушкам настоятися 15-30 хвилин.
- А тоді можна смажити на розігрітій олії: вогонь має бути помірним. Потрібно, щоб з двох сторін вони зарум'янилися та одержали золотистий колір.
- У кінці слід виділити трохи часу, щоб стік зайвий жир. Подавати смаколики, присипавши солодкою цукровою пудрою. Подавати пампушки можна як на Різдво, так і Новий рік.
Ці рецепти подарують святкову атмосферу та стануть найбажанішими ласощами всієї сім'ї. А якщо доповнити страви улюбленим газованим напоєм – гастрономічні враження будуть просто незабутніми.