Ранкова кава стала особливим ритуалом для багатьох людей. Однак, часом хочеться урізноманітни традиційні варіанти приготування напою. Про незвичні рецепти кави – у матеріалі 24 каналу.

Читайте також Кава дітям: наслідки вживання та у яких продуктах прихований кофеїн

Кава з часником і медом

Традиція обсмажувати зерна кави з часником прийшла в Україну зі сходу. Хоч секретний інгредієнт – є дуже незвичайним і насторожує, але він точно не загрожує свіжості подиху. Річ у тому, що кавові зерна, особливо, сирі – швидко вбирають сторонні запахи.

Рецепт

  1. У нагріту турку покладіть часник, мелену каву та налийте воду.
  2. Приготуйте каву по-турецьки.
  3. Після того, як знімете турку з вогню, візьміть чайну ложку меду і просто опустіть її у каву. Розмішувати не потрібно, мед сам розчиняється у каві.
  4. Дайте каві дві хвилини, щоб вона настоялася.


Кава з часником та медом / Фото: ukrainians.today

Кава з халвою

Вперше поєднати відомі солодощі з ароматним напоєм вирішили на Сході. У результаті вийшов смачний десерт, який дуже просто приготувати в домашніх умовах.

Таку каву можна подавати відразу після приготування. Рекомендується додавати пару кубиків льоду.

Рецепт

  1. Подрібніть халву в крихту, додайте 2 чайні ложки мигдального сиропу та ретельно збийте отриману масу блендером до однорідного стану.
  2. Заваріть каву – приготуйте в турці, або просто залийте кавові зерна водою.
  3. Влийте каву в суміш халви та сиропу, додайте молока. Знову ретельно збийте.
  4. Покладіть у кавові чашки або прозорі склянки кубики льоду і налийте приготовану каву з халвою.


Кава з халвою / Фото: pinterest

Кава з жовтком

Кава з яйцем по-в'єтнамські – це кавовий напій, який варто спробувати кожному кавоману. Смак напою й солодкий, і гіркий одночасно, а сама кава дуже поживна!

Приготування кави по-в'єтнамські не потребує особливих сил і багато часу.

Рецепт

  1. Заваріть каву у турці.
  2. Збийте свіжий жовток зі згущеним молоком (70 мілілітрів), цукром (1 чайна ложка) і вершковим маслом до пінної консистенції.
  3. Додайте отриману суміш у каву та ще раз ретельно збийте в блендері.


Кава з жовтком / Фото: pinterest

Кава з імбиром

Корінь родом з Ємену. Імбир відомий, як ефективний жироспалювач. А ось кава з імбиром підбадьорить та додасть нових відтінків ранку.

Рецепт

  1. Доведіть воду до кипіння.
  2. Додайте корицю, гвоздику, мускатний горіх і кардамон. Ретельно перемішайте.
  3. Додайте листя м'яти і імбир.
  4. Коли вода закипить, додайте каву та перемішайте суміш.
  5. Доведіть каву до кипіння і додайте молоко.
  6. Зменште вогонь, доведіть каву до кипіння ще раз, додайте цукор і зніміть з вогню.
  7. Накрийте кришкою і дайте настоятися протягом 5 хвилин.
  8. Подавати таку каву краще гарячою з легкими закусками.


Кава з імбиром / Фото: pinterest

Кава з тоніком

Особливість поєднання кави та тоніка – це універсальність. Аромат кави і характерна гіркота тоніка відмінно доповнюються відтінками розмарину, лимонної цедри, ягідними сиропами, а для більш сміливих експериментаторів – гіркими настоянками і лікерами.

Чого та скільки додавати – вирішувати вам.

Рецепт

  1. У високу склянку засипте кубики льоду, налийте тонік та апельсиновий сік.
  2. Зваріть еспресо і додайте у склянку з тоніком.
  3. Прикрасьте скибочкою лимона і подавайте.
  4. За бажанням, тонік можна замінити на газовану мінеральну воду, а до напою додати сироп чи міцну настоянку.


Кава з тоніком / Фото: pinterest

Кава з апельсиновим соком

Вельми цікавий смак у кави зі соком. В апельсині міститься велика кількість теїну (аналог кофеїну). Тому така кава зранку надасть бадьорости на весь день.

Рецепт

  1. Свіжозварену каву потрібно охолодити.
  2. У цей час видавлюємо з апельсина сік.
  3. А зі шкірки робимо цедру – 5 грамів.
  4. У блендері збиваємо холодну каву, апельсиновий сік, вершки та цукор протягом 1-2 хвилин.
  5. За бажанням можна додати кубики льоду, а саму каву прикрасити шоколадним сиропом та цедрою.


Кава з апельсиновим соком / Фото: torrefact