Варення... не варіть

Хай це звучить дивно, але варити варення 15-20 хвилин зовсім не потрібно. Коли варення "булькає", то всі фрукти чи ягоди втратять свою форму і перетворять на кашу, до того ж – втратять свій природний колір.

Читайте також: Рецепт ароматного варення з груш, яке зігріє вас взимку

По-друге, це займає багато часу, з ягід випаровуються вітаміни і корисні речовини. Щоб приготувати варення, його достатньо довести до кипіння та залишити на ніч. Після того можна ще раз довести до кипіння і вже можна закривати в банки.


Варення потрібно не варити, а лише довести до кипіння

Використовуй свіжий лимон

Щоб надати варенню кислинки, використовуйте свіжий лимон, а не лимонну кислоту. Для прикладу, на 5 кілограмів полуниці достатньо одного лимона.

Не кладіть багато цукру

Багато цукру перетворять ваше варення у нудотну кашу. До того ж, говорити про калорійність варення, де цукру більше, аніж ягід – навіть зайве.


Зберігайте пропорції цукру та фруктів й ягід

На один кілограм ягід цілком достатньо 700-800 грамів цукру. Виняток – журавлина, тут кількість цукру можна збільшувати.

Не додавайте воду

У більшості рецептів при варінні до варення потрібно влити воду, але це – зайве. Фрукти та ягоди пускають свій натуральний сік, саме в ньому й потрібно готувати варення.


Не додавайте в варення воду при варінні