24 канал пропонує вам 3 рецепти зі сливами: як закуску, основну страву і десерт.

Візьміть до уваги Як приготувати смачне сливове варення: найкращий рецепт

Теплий салат з гарбузом, сливами і фетою

Інгредієнти:

  • 200 грамів сливи
  • 200 грамів гарбуза
  • 100 грамів сиру фета

Для маринаду:

  • 2 столові ложки французької гірчиці
  • 1 столова ложка оливкового масла
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 столова ложка меду
  • 1/3 склянки виноградного соку або червоного вина
  • чорний перець за смаком


Теплий салат з гарбузом, сливами і фетою / Фото: img-global.cpcdn.com

Рецепт приготування:

Почистіть гарбуз та разом зі сливою наріжте великими кубиками. Добре перемішайте всі складові маринаду. У миску складіть нарізані гарбуз та сливу і залийте маринадом, залиште на годину. У заздалегідь розігріту духовку поставте їх запікатись 20-25 хвилин при температурі 180°. За той час кубиками наріжте фету. Після готовності овочів обережно пермішайте всі складові салату і подавайте салат теплим.

До слова Рецепт варення з слив: покроковий рецепт

Смажені курячі гомілки зі сливами та імбирем

Інгредієнти:

  • 9 курячих гомілок
  • Олія/вершкове масло для смаження

Для маринаду:

  • 3 столові ложки соєвого соусу
  • 1 шматок (3 см) імбиру
  • 3 зубчика часнику
  • сіль, перець за смаком

Для соусу:

  • 10 слив (близько 280 грамів)
  • 1 столова ложка соєвого соусу
  • 1 зубчик часнику
  • 1 шматок імбиру (завбільшки як зубчик часнику)


Смажені курячі гомілки зі сливами та імбирем / Фото: pexels.com

Рецепт приготування:

Імбир та часник для маринаду натерти на дрібному терку. Змішати їх разом з усіма складовими для маринаду. Всередині ніжки ножем зробіть надрізи, але обережно, щоб не пошкодити шкіру. Залийте туди маринад і залишіть маринуватися на 30-60 хвилин при кімнатній температурі або на довше у холодильник. Згодом обсмажте їх на сковорідці близько 25 хвилин з усіх сторін. Часник та імбир для соусу подрібніть, сливи розріжте на дві частини і витягніть кісточку. Половинки викладіть до курячих гомілок, посипте часником, імбирем, залийте соєвим соусом. Тушкуйте під кришкою ще 15 хвилин до готовності.

А ви знали? Плоди сливи здатні захистити від раку

ТартТатен зі сливами

ТартТатен – це французький пиріг з карамелізованими фруктами. Після його приготування пиріг перевертають, і фрукти, що були на дні, опиняються зверху. Найсмачніша прикраса для пирога.

Інгредієнти:

  • 900 грамів слив
  • 270 грамів вершкового масла
  • 250 грамів борошна
  • 7 столових ложок цукру
  • 1 жовток
  • сіль
  • вода


ТартТатен зі сливами / Фото: unsplash.com

Рецепт приготування:

150 грамів масла наріжте кубиками. До нього просійте борошно і додайте 1 столову ложку цукру і трохи солі. Розітріть всю цю масу в крихти і додайте жовток і 1-2 столові ложки холодної води. Замісіть тісто, зробіть з нього кульку, загорніть у плівку та відставте у холодильник на пів години. Сливи поріжте на половинки та заберіть кісточку. 4 столові ложки цукру та 1 води вилийте на сковорідку. Коли цукор розчиниться, додайте сливи та тушкуйте 5-8 хвилин. Розігрійте духовку до 180°. Тісто трохи помісіть і розкачайте його відповідно до форми. На її дно виставіть сливи, тоді тісто. Його краї загніть всередину. Також можете проколоти виделкою у кількох місцях. Випікайте 30-40 хвилин. Після того, як він трохи вистигне, переверніть сливами догори.

Смачного!

Автор: Марія Касій