Видання 4mama.ua підібрало кілька нестандартних методів вживання добре відомих нам продуктів.

Заморожений лимон

Зазвичай, ми не їмо шкірку від лимона, вона гірка та й часто оброблена різними речовинами для покращення товарного вигляду. Але саме у шкірці міститься рекордна кількість вітамінів і мінералів.

Спробуйте заморозити лимон, таким чином ви знищите небезпечні речовини, що є на шкірці. Потім потріть його разом із і додавайте, наприклад, до чаю, десертів чи риби.

Пророщені зерна

Останнім часом великої популярності у здоровому харчуванні набувають пророщені зерна. І не даремно. Вже доведено, що у зернах пшениці міститься 26% білка. А при пророщуванні ця кількість збільшується в 11 разів.

Пророщувати можна жито, овес, квасолю, горох, сочевицю, сою тощо.

Для цього залийте зерна водою: ті зерна, які спливуть, одразу викиньте, з них не буде паростків. При цьому не забувайте регулярно промивати зерна прохолодною водою.

Для їжі підходять паростки, які досягли 1 або 2 мм, – саме на даній стадії зростання в паростках міститься найбільше корисних речовин.

Чорні банани

Ми звикли думати, що чорні цятки на бананах ознака того, що продукт вже почав псуватись. Насправді ж це означає, що фрукт дозрів. Жовті чи навіть зелені банани – це не до кінця достиглі продукти, тому важче засвоюються організмом. А от найбезпечніші та з найбільшим вмістом поживних речовин є саме чорні банани.