Джерелом напою послужили три різновиди дерев: кедр, береза ​​і вишня, йдеться у виданні Naked Science.

Читайте також: Чому кошенята видаються милими: пояснення науковців


Кедр

До складу напою входить кора обраного дерева. Спочатку вчені подрібнили її до густої маси, а потім додали закваску і ферменти, які викликають процес бродіння. Вони обійшлися без підвищення температури, що, за їхніми словами, дозволило кожному напою зберегти смак і аромат дерев.

В експерименті використали три сорти дерев: кедр, березу ​​і вишню. З чотирьох кілограмів кедрової кори вийшло 3,8 літра напою. При цьому вміст алкоголю в ньому склав 15 відсотків. Один з дослідників Кенго Магара поділився враженнями від експерименту:

"Ферментацію дерева вже використовують для виробництва біопалива, але наш метод дозволяє його пити, зберігаючи характерний аромат, тому що ми не підвищували температуру і не використовували сірчану кислоту для розкладання. Ми подумали, що було б цікаво зробити алкоголь з чогось, що нас оточує, наприклад дерев. Це проект мрії".

Працівники інституту заявили, що хотіли б комерціалізувати відкриття. Вони хочуть об'єднатися з представником приватного сектора, щоб вже через три роки налагодити масове виробництво напою.

Варто додати, що раніше досвід фахівців з Кембриджського університету показав, що чим нижчий відсоток обсягу алкоголю в напої, тим більше його випивають.