Існують продукти, які при заморозці втрачають свої властивості та стають майже неїстівними. Про них далі.

Молочні продукти

Йогурт, вершки і сметана при заморозці розшаровуються і втрачають смакові властивості.

Читайте також: Шість простих правил, щоб пережити спеку

Смажені продукти

Під час заморозки такі продукти втрачають хрустку скоринку, стають занадто м’ягкими та, відповідно, смакують не дуже.

Водянисті овочі та фрукти

До цього списку відносяться огірки, дині, селера і зелений салат. Під час заморозки вони втратять смак та свою текстуру: стануть ніби вареними.

Яйця в шкаралупі

Очищені від шкаралупи та збиті яйця і заморозити – вони зберігатимуться добре і їх без проблем можна приготувати після заморозки. Але заморожувати яйця, як вони є, не рекомендують.

Соуси

Підливи, заправки і соуси, в яких використовується борошно або кукурудзяний крохмаль, під час заморозки втратять свій смак і текстуру, а після розморозки їх використовувати вже не можна.