Залиште макарони недовареними
Не доводьте макарони до готовності, інакше під час розігрівання вони стануть занадто м'якими, пише кулінарний блог The Kitchn.
Читайте також: Як приготувати запашні вареники з полуницею: рецепт страви
Нехай паста залишиться трохи вогкуватою, тоді в мікрохвильовці вона дійде до ідеального стану. Особливо якщо ви додасте соус.
Заморожуйте в контейнерах
Заморозьте готові макарони в невеликих харчових пакетах або в контейнерах. Також можна викласти їх на застелене пергаментом деко, злегка окропивши оливковою олією. Дрібні макарони покладіть в один шар. Спагеті скрутіть в гнізда, у такий спосіб вони займуть менше місця. Потім перекладіть їх у великий пакет.
А домашній соус до пасти можна заморозити в кубиках для льоду.
Розігрійте
Розігрівати макарони можна у мікрохвильовці чи на плиті. Просто викладіть пасту в сковорідку або каструлю з гарячим соусом. Так страва швидко розігріється.