Залиште макарони недовареними

Не доводьте макарони до готовності, інакше під час розігрівання вони стануть занадто м'якими, пише кулінарний блог The Kitchn.

Читайте також: Як приготувати запашні вареники з полуницею: рецепт страви

Нехай паста залишиться трохи вогкуватою, тоді в мікрохвильовці вона дійде до ідеального стану. Особливо якщо ви додасте соус.

Заморожуйте в контейнерах

Заморозьте готові макарони в невеликих харчових пакетах або в контейнерах. Також можна викласти їх на застелене пергаментом деко, злегка окропивши оливковою олією. Дрібні макарони покладіть в один шар. Спагеті скрутіть в гнізда, у такий спосіб вони займуть менше місця. Потім перекладіть їх у великий пакет.

А домашній соус до пасти можна заморозити в кубиках для льоду.

Розігрійте

Розігрівати макарони можна у мікрохвильовці чи на плиті. Просто викладіть пасту в сковорідку або каструлю з гарячим соусом. Так страва швидко розігріється.