Як приготувати яблучну шарлотку: простий рецепт випічки

7 жовтня 2018, 12:39
Читать новость на русском

Шарлотка з яблуками – одна з найпоширеніших випічок. Тому рецептів для її приготування можна налічити більше сотні. Кожна господиня додає до страви улюблені інгредієнти, що робить випічку особливою.

Журналісти LifeStyle 24 вирішили поділитись одним із найпростіших рецептів яблучної шарлотки. Випічку вдається повторити навіть тим, хто ще не впевнено створює солодощі.

Читайте також: Яблучна шарлотка в мультиварці: швидкий рецепт приготування смачного десерту

Як приготувати яблучну шарлотку: покроковий рецепт

Інгредієнти:
4 яйця;
1 склянка цукру;
1 упаковка маргарину;
1 склянка сметани;
3 склянки борошна;
1 порошок до печива;
1,5 кг яблук.

Для приготування тіста спершу відділіть білки від жовтків. При цьому білки варто поставити в холодильник, а жовтки збити зі склянкою цукру до однорідної маси.

Якщо ви користуєтесь кухонним комбайном, то до отриманої рідини додайте маргарин. В іншому випадку – розітріть у мисці маргарин, після чого змішайте його з перетертими жовтками. До суміші додайте сметану та ретельно перемішайте до однорідності.

Читайте також: Абрикосовий пиріг: три рецепти приготування запашного десерту

Після цього поступово всипайте борошно, замішуючи тісто. Кулінарні експерти радять першу порцію борошна перемішати з порошком до печива, адже так випічка буде пухкою.

Очистіть яблука від шкірки та серцевини. Подрібніть фрукти на тонкі скибки та при бажанні додайте дрібку кориці. У форму для випікання викладіть тісто, після чого висипте яблука. Збийте білки з двома столовими ложками цукру та викладіть їх поверх яблук. Випікайте шарлотку упродовж 40 – 45 хвилин при 180 градусах за Цельсієм.