Салат вінегрет найкраще підходить для столу, адже він дуже легкий та поживний. Щоб урізноманітнити свій раціон, пропонуємо смачний рецепт популярного салату, повідомляє 24 канал.
Читайте також Як приготувати популярний салат "Мімоза": простий рецепт
Рецепт приготування вінегрету
Інгредієнти для салату:
– 500 грамів буряка;
– 300 грамів моркви;
– 400 грамів картоплі;
– 200 грамів квашеної капусти;
– 200 грамів солоних огірків;
– 2 ріпчасті цибулини;
– 200 грамів консервованого зеленого горошку або вареної квасолі;
– сіль, перець за смаком;
– 5 столових ложок рослинної олії;
– 1 столова ложка 3% оцту.
Як приготувати вінегрет:
Рецепт вінегрету
1. Поставте варити в одну каструлю буряк і в окрему каструлю картоплю з морквою. Воду при варінні не соліть. Час приготування цих інгредієнтів займає від 20 до 40 хвилин. Перевірити готовність можна за допомогою виделки.
2. Після приготування овочі повинні охолонути в природних умовах при кімнатній температурі. Щоб прискорити процес охолодження, не рекомендується овочі заливати холодною водою, адже це погіршить їхній смак.
3. Очистіть картоплю, моркву і буряк від шкірки.
4. Наріжте кубиками ріпчасту цибулю, картоплю, буряк, моркву та солоні огірки.
Читайте також Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв
5. Промийте квашену капусту в теплій воді та сильно відіжміть руками.
6. Якщо волокна капусти надто довгі, подрібніть її трохи та додавайте у каструлю з іншими інгредієнтами.
7. Додайте до салату зелений горошок або квасолю.
8. Перемішайте інгредієнти та додайте в салат сіль та перець. Заправте олією та оцтом.
Смачного!