"Буряк вже сам по собі містить багато цукру, через що його обмежують у раціоні людей, в яких підвищений рівень цукру в крові та діабетикам. А цей напій цукру не містить, оскільки весь цукор з'їдають корисні лактобактерії", – пояснює Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Рецепти окрошки: три смачні ідеї

Рецепт квасу з буряка

1 літр обов’язково фільтрованої води.

2 буряки миємо, очищаємо і нарізаємо кубиками.

Жменя ягід (дають гарний колір, аромат і присмак).

1 чайна ложка морської солі (її розчинити у воді і залити нарізані буряк, ягоди і фрукт).

Шматочок імбиру.

1 груша. Теж дає аромат і покращує молочнокисле бродіння.

Витримуємо при кімнатній температурі (не в теплоті), весь час струшуючи чи помішуючи, знімаючи пінку.

Напій можна вживати на 3-ій день.

Зберігаємо у холодильнику, і весь час доливаємо воду (можна залити 2-3 рази).