Як приготувати гарбузову кашу: рецепти страви

17 жовтня 2018, 11:21
Читать новость на русском

Восени українські господині часто використовують гарбуз для приготування страв. Популярним є рецепт простої каші, яка посмакує і дорослим, і малечі.

Гарбузова каша – чи не найпоширеніша страва, яку готують українці восени. Кожен кулінар на своїй кухні створює власний рецепт, додаючи до страви несподівані інгредієнти. Журналісти LifeStyle 24 вирішили поділитись кількома з них.

Читайте також: Рецепти із гарбуза для всієї сім'ї

Гарбузова каша з пшоном


Гарбузова каша

Інгредієнти:
400 г гарбуза,
200 г пшона,
300 мл молока,
200 мл води,
50 г вершкового масла,
сіль та цукор за смаком.

Рецепт приготування гарбузової каші з пшоном:

Очищений від насіння та шкірки гарбуз поріжте на невеликі кубики. Половину викладіть на деку, посипте цукром та випікайте при 180 градусах близько 20 хвилин.

Решта гарбуза проваріть у підсоленій воді 10 хвилин. До нього додайте помите пшоно та цукор. Варіть суміш упродовж 10 хвилин, після чого додайте перекип'ячене молоко. Варіть кашу до повної готовності.

При подачі на стіл прикрасьте страву запеченим гарбузом.

Гарбузова каша з кукурудзяною крупою


Рецепт гарбузової каші з кукурудзяною крупою

Інгредієнти на 1 порцію:
3 ст.л. кукурудзяної крупи;
100 г гарбуза;
350 мл молока;
1 ст.л. цукру (за смаком);
дрібка солі.

Рецепт приготування гарбузової каші з кукурудзяною крупою:

До молока додайте цукор та сіль за смаком. В каструлю всипте помиту крупу та постійно помішуйте, щоб каша не підгоріла.

Читайте також: Що приготувати з гарбуза: корисні рецепти

Гарбуз очистіть від шкірки, насіння та серцевини. Наріжте його невеликими шматочками. Перед закипанням молока додайте гарбуз та варіть ще 15 хвилин. Після цього кашу помістіть в духовку на 15 хвилин. Якщо ж її немає на кухні, то просто проваріть кашу в каструлі чи в мультиварці ще 15-20 хвилин до повної готовності гарбуза. Після приготування додайте до каші невелику кількість вершкового масла. За бажанням можете додати мед та горіхи.

Гарбузова каша з рисом


Рецепт каші з гарбуза та рису в мультиварці

Інгредієнти:
500 г гарбуза;
150 г рису;
300 мл молока;
150 мл води;
70 г вершкового масла;
150 г цукру;
дрібка солі

Рецепт приготування гарбузової каші з рисом в мультиварці:

Помийте і очистіть гарбуз від шкірки, наріжте його кубиками і викладіть в чашу мультиварки.

Залийте овоч водою, додайте вершкове масло і накрийте кришкою. Виставте режим "Випічка" та час 25 хвилин. За бажанням гарбуз можна перебити в блендері до однорідної консистенції, або залишити його в кубиках.

Читайте також: Гарбузовий суп: п’ять смачних рецептів

Промитий рис додайте в чашу з готовим гарбузом, а також цукор та сіль. Залийте все молоком, перемішайте і виставіть режим "Молочна каша" на 30-50 хвилин. Орієнтуйтесь на готовність рису. Щоб зробити смак більш насиченим, можна додати в кашу корицю чи мускатний горіх.

Гарбузова каша з манкою


Гарбузова каша: рецепт приготування

Інгредієнти:
невеликий гарбуз;
1 стакан манної каші;
1 яйце;
1/2 склянки молока;
вода;
2 столові ложки цукру.

Рецепт приготування гарбузової каші з манкою:

Очистіть гарбуз та подрібніть його. Помістіть його в каструлю та залийте водою, щоб рідина повністю покрила овоч. Варіть його на легкому вогні упродовж 10 хвилин. Після того, як гарбуз звариться, помніть його до консистенції пюре. Поступово всипте туди манну кашу, весь час помішуючи кашу. Це варто робити, щоб не утворились грудочки.

В окремій посудині збийте яйце, молоко та цукор. Вилийте суміш до каші та ретельно перемішайте. Проваріть все упродовж 5 хвилин.