Смузі з гарбуза
Смузі з гарбуза чудово підходить для вранішнього перекусу або після тренування, адже він збагатить організм корисними вітамінами та мікроелементами!
Інгредієнти гарбузового смузі
200 г гарбуза сорту "Гітара"
400 г кавуна
одне стигле ківі
3 г імбиру
столову ложку льону
стакан води
Гарбуз нарізаємо кубиками, додаємо кавун, імбир, ківі та льон. Заливаємо стаканом води та подрібнюємо в однорідну масу у блендері або спеціальному смузі-мейкері.
Поживне смузі готове!
Гарбузове смузі
Читайте також: Чому не варто гнатися за популярністю так званих "суперфудів"
Крем-суп з гарбуза
Гарбузовий крем-суп – це швидкий та смачний обід, який наситить вас та збагатить організм вітамінами.
Інгредієнти для крем-супу
Для приготування крем-супу з гарбуза нам потрібно:
400 г гарбуза сорту "Гітара"
500 мл курячого бульйону
одна цибулина
150 г сиру "Рікота"
мускатний горіх
Попередньо варимо бульйон на основі курячого філе, моркви та цибулі. Варимо його із 2 літрів води, приблизно годину часу. Бульйон має бути наваристий та википіти до 500 мл.
Нарізаємо кубиками цибулю та обсмажуємо на столовій ложці олії.
Очищаємо гарбуз від шкіри та насіння, нарізаємо його кубиками та додаємо до цибулі. Обсмажуємо до золотистої скоринки гарбуза. Знімаємо та даємо охолонути.
В чашу блендера заливаємо бульйон, додаємо обсмажений гарбуз із цибулькою і подрібнюємо в однорідну кремоподібну масу. Додаємо сир "Рікоту" та знову збиваємо у блендері кілька секунд.
Повертаємо нашу суміш у рондель, солимо і перчимо на смак. Натираєм мускатний горіх (приблизно 1/3 горішка) та доводимо крем-суп до кипіння.
Для декору крем-супу у тарілці посипаємо гарбузовим насінням та додаємо кілька крапель гарбузової або лляної олії.
Крем-суп з гарбуза
Читайте також: Запечений гарбуз з помідорами і часником: смачний і простий рецепт
Пряне пюре із гарбуза з дорадо та запеченими овочами
Гарбуз – король осені. Цей надзвичайно поживний та вітамінний овоч стане улюбленцем вашої столу!
Страва, яку ми пропонуємо приготувати вам сьогодні чудово підійде як для обіду так і для вечері, адже її калорійність не висока, та не зашкодить для пізнього прийому їжі.
Інгредієнти для гарбузового пюре з дорадо
400 г гарбуза сорту "Хоккайдо"
мускатний горіх
60 мл молока
дорадо
200 г печериць
томати
сіль
суміш перців
оливкова олія з розмарином
пажитник
Очищаємо гарбуз від шкірки за допомогою ножа або овочечистки та виймаємо серединку. Нарізаємо гарбуз на кубики та відварюємо до готовності на малому вогні.
Поки наш гарбуз вариться, ми почнемо займатись нашою рибою. Якщо ви придбали її цілою, тоді вам потрібно очистити її від луски, вийняти нутрощі та відрізати плавники, голову ви можете залишати або ні. Цей вибір за вами.
Якщо ви придбали вже очищену рибу, тоді вам залишається тільки її замаринувати у суміші перцю та солі.
Беремо томати та формуємо надріз на шкірі у вигляді хрестика, бланшеруємо їх дві хвилини в окропі. Це процес допоможе нам легко позбутись шкірки на томатах, яка при подальшому випіканні буде зайвою.
Печериці миємо, чистимо та маринуємо чайною ложкою оливкової олії та пажитником. Якщо ви любите більш виражений аромат цієї спеції, можна змолоти її у ступі.
Вистеляємо на деко папір для випікання із запасом по краях, викладаєм на нього дорадо, гриби, томати та кілька гілочок розмарину. З'єднуєм краї пергаменту та закручуємо їх.
Запікаєм нашу рибку з овочами 35 хвилин при температурі 180-190 градусів. Готову рибу можна легко відділити від хребта, отримавши два філе.
Зварений гарбуз потрібно збити блендером, додаючи молоко та натертий мускатний горіх.
Викладаємо пюре на тарілку, зверху рибку та прикрашаємо все печеними овочами. Смачного!
Гарбузове пюре з дорадо та овочами
Читайте також: Що приготувати на вечерю швидко і легко: рецепти страв
Автор і фото: Богданна Огородник