Як правильно заморозити банан для приготування смузі та випічки
Джерело:
LifehackerЗаморожений банан дуже зручно використовувати для приготування смузі, або додавати у випічку – тоді він зберігає свою форму та аромат.
Для заморзоки краще вибирати переспілі фрукти: вони солодше і ароматні. Зазвичай, банани пропонують заморожувати в шкірці або нарізаними на шматочки, але і те й інше не дуже зручно.
Читайте також: 4 секрети приготування смачного варення на зиму
Щоб зняти з замороженого банана шкірку, потрібно сильно постаратися або витратити багато часу на розмороження. А шматочки змерзаються, і відокремити один від іншого стає практично неможливо.
Простий і зручний спосіб заморозити банан:
1. Очистіть банан від шкірки. Починайте з кінця, протилежної ніжці, так банан залишиться чистіше, на ньому не буде "ниточок".
2. Загорніть кожен банан в пластикову плівку, фольгу або папір для випічки.
3. Складіть загорнуті банани в пакет і приберіть в морозилку.
4. Коли зберетеся готувати, дістаньте стільки бананів, скільки вам потрібно.
Заморожені банани. Фото: hangrychicks