Для того, аби напій відкрив усі свої аромати та віддав корисні властивості, потрібно правильно заварювати його.

Найкраще варити каву в мідній турці, можна обирати як вже помелені зерна, так і змолоти самому — тоді напій буде ароматнішим.

Читайте також: Типові звички, які передчасно старять організм

Для заварювання кави потрібно брати лише якісну воду, найкраще відфільтровану чи бутильовану.

В турку додати воду, каву і за бажанням цукор та спеції. На слабкому вогні потрібно дочекатись, поки підніметься пінка. Не можна доводити до кипіння, адже це зіпсує напій.

Таку процедуру можна провести кілька разів — тоді смак кави розкриється найглибше.

В кінці дати каві настоятись та розлити у чашки. Посуд також треба обробити окропом, щоб він був теплим.