Цифри на упаковці вказують на енергетичну цінність їжі, але скільки поживних речовин з неї засвоїться, залежить ще від кількох факторів, пише журнал Liza.
Читайте також: Британка схудла на чотири розміри, відмовившись від солодкого напою
Від способу приготування
У сирому вигляді засвоєння жирів, білків та вуглеводів відбувається менш ефективно, ніж після теплової обробки.
Від температури
Готова, але холодна їжа має меншу енергетичну цінність.
Від текстури страви
У подрібненому, рідкому і напіврідкому, м'якому вигляді калорії засвоюються гірше.
Тому, якщо ви плануєте свій раціон, враховуйте, що саме вам треба: отримати стільки калорій, щоб не накопичувати, чи, навпаки, отримати побільше енергії.