Про це йдеться у висновках досліджень, озвучених на конференції Американської асоціації серця, хвороби серця, пише Deccan Chronicle.
Читайте також: Які вітаміни потрібні восени та в чому їх можна знайти: перелік продуктів
Вчені протягом 12 тижнів давали піддослідним мишам жирні продукти. Але одній групі гризунів давали добавки з корицею, а іншій – ні.
Дослідження показало, що кориця уповільнювала процес накопичення жиру, а також ця приправа знижувала ризик розвитку хвороб серця.
Миші, які вживали добавки з корицею, важили менше і мали менше жиру на животі. Також рівень цукру, інсуліну і жирів у крові у тварин були нижчі, ніж у тих, які не отримував добавки з корицею.
Також в організмі цих мишей виявилося більше антиоксидантів і протизапальних молекул.