Про це йдеться у матеріалі, опублікованому в журналі Experimental Gerontology, пише dt.ua.
Вчені провели експеримент за участю 10 пацієнтів у віці близько 70 років. Двічі в день людям давали по 36 грамів порошку, який був виготовлений з плодів винограду. Дослідження тривало шість місяців.
Читайте також: Лікарі назвали, який сік смертельно небезпечно вживати разом з ліками
В результаті вчені з’ясували, що після прийому винограду у пацієнтів прискорився метаболізм у лівій верхній заднелатеральній скроневій частці — аномалії в цій області пов’язані з хворобою Альцгеймера. Прискорився метаболізм також в інших частках мозку, пов'язаних з мисленням і пам'яттю.
Тож дослідники переконані, виноград можна вживати як засіб профілактики когнітивних порушень.