Варення з аґрусу: легкий покроковий рецепт

24 липня 2020, 18:16
Читать новость на русском

Варення з аґрусу господині варять вже декілька століть, проте його актуальність та легкість у приготуванні залишається досі. Щоб рецепт приготування варення був правильним, корисним і смачним, читайте поради у нас на сайті.

Таке варення часто готують з іншими ягодами та компонентами, проте ми пропонуємо вам рецепт приготування варення виключного з одного продукту – аґрусу, повідомляє 24 канал.

Читайте також Варення з абрикосів: три легкі рецепти

Цікавою особливістю варення з аґрусу є те, що воно надзвичайно різноманітне за своїм зовнішнім виглядом, залежно як від способів приготування варіння, так і від сортів плодів та ступеню їх стиглості. Але отримане в результаті варення з аґрусу потішить приємним смаком і насиченим кольором.

Рецепт приготування варення з аґрусу

Інгредієнти:
аґрус – 1 кг;
лимонний сік – 1/2 ч. л;
цукор – 1 кг;
вода – 400 мл.


Аґрусове варення

Рецепт приготування:

1. Для початку приготуйте банки: ретельно вимийте, простерилізуйте і висушіть. Поставте каструлю з водою на плиту.

2. Коли вода нагріється, необхідно відразу покласти аґрус і влити лимонний сік. Довести до кипіння і варити 15 хвилин, періодично помішуючи.


Покладіть аґрус у теплу воду

Читайте також Варення зі слив: рецепти приготування з шоколадом, горіхами та вином

3. Додайте цукор, перемішайте і варіть ще 10 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуючи продовжуйте варити до появи червоного відтінку варення.

4. Капніть трішки варення на охолоджене блюдце, дайте охолонути і проведіть пальцем. Якщо варення морщиться, то воно готове. Якщо ні, варіть ще 5 хвилин, після чого повторіть тест на готовність знову.

5. Готове варення розлийте по банках і закатайте. Після цього дайте їм повністю охолонути.

Рецепт приготування варення з аґрусу та апельсинів

Інгредієнти:
аґрус – 1 кг;
цукор – 1 кг;
апельсини – 2 шт.


Варення з аґрусу та апельсинів

Рецепт приготування:

​1. Вимийте ягоди, приберіть хвостики.

​2. Вимийте апельсини в гарячій воді та залишіть в ній на 2 години.

​3. Розріжте апельсини на невеликі шматочки, цедру знімати не потрібно.

​4. Аґрус та апельсини перемеліть на м'ясорубці. Додайте цукор, розмішайте, поставте на слабкий вогонь.

​5. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варення потрібно варити 20 хвилин.

​6. Готове варення розкладіть у стерильні банки та закатайте металевими кришками.