Варення з аґрусу: легкий покроковий рецепт
Варення з аґрусу господині варять вже декілька століть, проте його актуальність та легкість у приготуванні залишається досі. Щоб рецепт приготування варення був правильним, корисним і смачним, читайте поради у нас на сайті.
Таке варення часто готують з іншими ягодами та компонентами, проте ми пропонуємо вам рецепт приготування варення виключного з одного продукту – аґрусу, повідомляє 24 канал.
Читайте також Варення з абрикосів: три легкі рецепти
Цікавою особливістю варення з аґрусу є те, що воно надзвичайно різноманітне за своїм зовнішнім виглядом, залежно як від способів приготування варіння, так і від сортів плодів та ступеню їх стиглості. Але отримане в результаті варення з аґрусу потішить приємним смаком і насиченим кольором.
Рецепт приготування варення з аґрусу
Інгредієнти:аґрус – 1 кг;
лимонний сік – 1/2 ч. л;
цукор – 1 кг;
вода – 400 мл.
Аґрусове варення
Рецепт приготування:
1. Для початку приготуйте банки: ретельно вимийте, простерилізуйте і висушіть. Поставте каструлю з водою на плиту.
2. Коли вода нагріється, необхідно відразу покласти аґрус і влити лимонний сік. Довести до кипіння і варити 15 хвилин, періодично помішуючи.
Покладіть аґрус у теплу воду
Читайте також Варення зі слив: рецепти приготування з шоколадом, горіхами та вином
3. Додайте цукор, перемішайте і варіть ще 10 хвилин на слабкому вогні. Періодично помішуючи продовжуйте варити до появи червоного відтінку варення.
4. Капніть трішки варення на охолоджене блюдце, дайте охолонути і проведіть пальцем. Якщо варення морщиться, то воно готове. Якщо ні, варіть ще 5 хвилин, після чого повторіть тест на готовність знову.
5. Готове варення розлийте по банках і закатайте. Після цього дайте їм повністю охолонути.
Рецепт приготування варення з аґрусу та апельсинів
Інгредієнти:аґрус – 1 кг;
цукор – 1 кг;
апельсини – 2 шт.
Варення з аґрусу та апельсинів
Рецепт приготування:
1. Вимийте ягоди, приберіть хвостики.
2. Вимийте апельсини в гарячій воді та залишіть в ній на 2 години.
3. Розріжте апельсини на невеликі шматочки, цедру знімати не потрібно.
4. Аґрус та апельсини перемеліть на м'ясорубці. Додайте цукор, розмішайте, поставте на слабкий вогонь.
5. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варення потрібно варити 20 хвилин.
6. Готове варення розкладіть у стерильні банки та закатайте металевими кришками.