В Японії створили морозиво, яке не тане в спеку
Японський кондитер Томіхіса Ота випадково винайшов морозиво, яке стійке до високої температури.
Ота додав до рецепту поліфенол, який міститься в полуниці, передає Quartz з посиланням на японські ЗМІ.
Цей інгредієнт зробив морозиво більш твердим і саме завдяки йому десерт може не танути при 28-градусні спеці.
Читайте також: Від яких продуктів варто відмовитися у спеку: поради лікаря
"Рідкий поліфенол володіє властивостями, які ускладнюють відділення води і масел, що містяться у фруктовому морозиві. Це дозволяє зберігати первинну форму морозива і уникнути його танення", – пояснив кондитер.
Дослідники вже перевірили стійкість морозива до високих температур. За їх даними, десерт може витримати спеку та навіть потік гарячого повітря. Таке незвичне морозиво вже продається в кількох магазинах Японії.