За словами фахівців, антиоксидант ресвератрол, який є у винограді і деяких ягодах і горіхах, може продовжувати життя, а також блокувати запалення і деякі інші небезпечні утворень у внутрішніх органах, пише Сosmo.
Так, серед ягід, головним джерелом антиоксидантів є журавлина і чорна смородина. Ягоди журавлини, захищають клітини організму від пошкоджень, які наносяться нестабільними молекулами.
А от смородина має у два рази більше калію, ніж в бананах, в чотири рази більше вітаміну С, ніж в апельсинах і в два рази більше антиоксидантів, ніж в чорниці.
Кофеїн також сильний антиоксидант. За словами дослідників, він знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань та деяких видів раку.
Один з кращих природних антиоксидантів серед прянощів – це гвоздика.
Сухофрукти, зокрема, чорнослив і курага, можуть запобігати серйозним захворюванням, завдяки антиоксидантним з'єднанням.
У грецьких горіхах містяться у два рази більше антиоксидантів, ніж в будь-якому іншому.
Читайте також: 6 приємних звичок, які покращать здоров’я