Її покладуть у спеціальні ємності, щоб сморід від харчів не розповсюджувався, пише Independent.
Читайте також: "Новий арт-об'єкт": у мережі кепкують над "втомленою" зупинкою у Києві
Сторічні яйця
На виставці, яка триватиме 3 місяці, можна буде побачити найрізноманітнішу їжу, яка зовсім не викликає апетиту – в'ялене м'ясо тухлої акули, надзвичайно смердючий фрукт дуріан, який навіть заборонено перевозити у громадському транспорті, пеніс бика, квашений оселедець, сир з личинками, вино, настояне на мишах, "фруктового кажана" і кролячі голови у спеціях.
Пеніс бика
Дуріан
Сардинський сир з личинками
Оскільки всі експонати справжні, то працівниками музею доведеться потрудитись, аби змінювати і без того смердючу їжу мало не щодня.
Еволюційна функція відрази полягає у тому, щоб допомогти нам уникнути хвороб та небезпечних продуктів харчування. Відраза є однією з шести основних людських емоцій. Ця емоція універсальна, проте продукти, які ми вважаємо огидними, насправді такими не є. Що дуже смачно для однієї людини, може обурити іншу,
– зазначили у музеї.
Музей огидної їжі запрошує відвідувачів вивчити світ незвичних харчів та спробувати змінити своє уявлення про те, що може бути їстівним, а що ні. Тобто музей хоче підштовхнути відвідувачів змінити саме уявлення про відразу, яке б у майбутньому дозволило вживати більш екологічно безпечні продукти. Наприклад, перейти на білок комах.
Желейний салат
"Суп з голів і копит"
Суп зі шлунку корови
Вино з мишей
Сардинський сир з личинками