Майонез став універсальним соусом для салатів, маринування м'яса, історія якого бере початок у французькій кухні. В українській же кухні майонез став популярним на початку ХХ століття та продовжує завойовувати серця українських гурманів.
Читайте також: Як приготувати хумус: рецепт смачної закуски
Які продукти потрібні для приготування майонезу
Інгредієнти для майонезу:
– курячий жовток;
– 400 мл оливкової або соняшникової олії;
– 1 чайна ложна гірчиці;
– 1 чайна ложка винного оцту;
– сік половини лимона;
– сіль;
– перець
Рецепт майонезу
Як приготувати домашній майонез
1. Курячий жовток, гірчицю, оцет та сік лимону збиваємо за допомогою міксера до однороідної консистенції.
Читайте також: Рецепт домашнього сиру фета
2. Тоненькою цівкою вливаємо у суміш олію, продовжуючи збивати міксером.
3. Солимо та перчимо за смаком.
Якщо готовий майонез занадто густий, потрібно додати теплої кип'яченої води.
Смачного!
Автор фото: Богданна Рибак