Пропонуємо три рецепти смачних страв з білими грибами, які ви можете приготувати вдома.
Читайте також: Рецепт ароматного глінтвейну, який ідеально пасує осіннім вечорам
Картопляно-грибний гратен
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 дрібно нарізана цибулина,
- 1 подрібнений зубчик часнику,
- 150 мл м'ясного бульйону,
- 150 мл жирних вершків,
- 600 г картоплі,
- 400 г нарізаних кубиками білих грибів,
- 40 г тертого пармезану,
- 20 г вершкового масла,
- 2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки,
- трохи м'якого вершкового масла для змащування форми для випічки.
Рецепт карторляно-грибного гратену
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 180°C і змастіть вершковим маслом форму для випічки.
2. Змішайте цибулю, часник, бульйон і вершки, посоліть і додайте спеції за смаком.
3. Викладіть шарами нарізану картоплю та гриби, змащуючи кожен шар соусом. Вилийте залишок соусу на верхній шар грибів. Покладіть зверху вершкове масло і посипте пармезаном, запікайте протягом 45 хвилин до золотистої скоринки. Перед подачею посипте петрушкою.
Запечені білі гриби з моцарелою та розмарином
Інгредієнти на 4 порції:
- 800 г нарізаних тонкими скибочками білих грибів,
- 2-3 ст. л. вершкового масла,
- 2 подрібнені цибулини шалот,
- 2 подрібнених зубчики часнику,
- свіжий розмарин і естрагон,
- 250 г моцарели,
- 4 ст. л. тертого пармезану.
Запечені білі гриби з моцарелою
Приготування:
1. Обсмажте гриби до золотистого кольору на невеликій кількості вершкового масла. Перекладіть в індивідуальні форми для випічки.
2. Обсмажте цибулю з часником на вершковому маслі і викладіть поверх грибів. Посоліть і поперчіть за смаком.
3. Розігрійте верхній гриль в духовці, посипте травами, викладіть нарізану моцарелу і запікайте протягом 5 хвилин.
Картопляний суп з білими грибами
Інгредієнти на 4 порції:
- 400 г картоплі,
- 100 г селери,
- 1 середній корінь петрушки,
- 1 цибулина,
- 1 зубчик часнику,
- 3 ст. л. вершкового масла,
- 800 мл м'ясного або овочевого бульйону,
- 350 г білих грибів,
- 100 мл жирних вершків,
- чебрець, мускатний горіх, кмин.
Рецепт грибного крем-супу
Приготування:
1. Наріжте всі овочі кубиками. Обсмажте картоплю, селеру, корінь петрушки, цибулю і часник на вершковому маслі. Додайте бульйон, посоліть і додайте спеції за смаком, варіть на повільному вогні протягом 20 хвилин.
2. Обсмажте на вершковому маслі гриби протягом 2-3 хвилин до золотистої скоринки. Посоліть, поперчіть за смаком і перекладіть в каструлю з овочами. Залиште невелику кількість обсмажених грибів для подачі.
3. Подрібніть овочі до стану пюре. Додайте вершки, трохи поваріть на повільному вогні до бажаної консистенції. При необхідності додайте ще трохи бульйону. Налийте суп в миски, додайте смажені гриби. Подавайте гарячим, прикрасивши листочками чебрецю.