Про це пише видання "Живи активно".

Отож, якщо ви не хочете переїдати, вам краще уникати наступних продуктів.

Чіпси, крекери і хліб

Рафіновані вуглеводи різко підвищують рівень цукру в крові, тож тоді виділяються велика кількість інсуліну. Тож інсулін забирає енергію на так зване "зберігання", відтак людина далі відчуває голод. Саме тому, наприклад, в ресторанах на столах ставлять безкоштовний хліб, а в барах – снеки.

Читайте також: 5 корисних альтернатив білому цукру

Солодощі

Їжа заспокоює ділянки мозку (таламус і гіпоталамус), що керують процесом споживання їжі. Але споживаючи солодощі, ці області залишаються активними. Мозок далі надсилає сигнали, що шлунок порожній і потребує їжі.

Продукти з низьким вмістом жиру

Під час жування шлунок починає працювати активніше та виділяються травні соки. Тож коли ви споживаєте обезжирену їжу, то шлунок швидко перетравлює спожите і вимагає ще.