Про це пише видання elle.ua.
Налагоджуємо роботу щитовидки
Тож у період різкої зміни погоди варто налягати на продукти, які нормалізують роботу щитовидки: волоські горіхи, вівсяні пластівці, імбир і морепродукти.
Ще один цікавий факт, який допоможе зігрітись: температура тіла підвищується, коли печінка починає засвоювати білки. Тому коли хочете зігрітись – поповніть раціон рослинними і тваринними білками.
Налягаємо на м’ясні супи
Також варто знати, про ще один продукт, що добре зігріє взимку – суп. До речі, найкращий ефект буде від супу, звареного на м’ясному бульйоні. Адже він містить набагато більше амінокислот і екстрактивних речовин, які активізують роботу шлунково-кишкового тракту. В результаті виробляється більше енергії, яка здатна зігрівати нас зсередини.
Читайте також: Просто та доступно: 5 кроків, які знизять ризик серцевого нападу
Покращуємо кровообіг
За тепло в організмі відповідає і кровообіг. Тож аби покращити цей процес, треба споживати продукти з високим вмістом калію і магнію. Це картопля в мундирі, висівки і паростки пшениці, зелений горошок, боби, морква, гарбуз, буряк, редька, солодкий перець, капуста, огірки, авокадо, петрушка, шпинат, сухофрукти з інжиру, кураги, фініків та чорносливу.