Хороша їжа та улюблені фільми: найкращі страви для домашнього кінотеатру
Ідеальний спосіб відпочити та набратися ресурсу – це сповільнитися, влаштувати довкола приємну атмосферу та подивитися цікавий фільм. Тим паче диван удома – затишніше і приємніше місце, аніж ціла зала шумних незнайомців, як це часом буває у кінотеатрах.
А щоб підсилити ефект такого релаксу і гарантовано насолодитися процесом, варто запастися смаколиками та улюбленими напоями, зазначає 24 Канал. Які страви ідеально підійдуть для домашнього перегляду кінострічок – розповідаємо далі в матеріалі.
Читайте також Так смакує драйв та свобода: які страви є незмінним фаворитом молоді
Бананові кульки в кокосовій стружці
Цей рецепт надзвичайно простий та швидкий у приготуванні, а тому чудово підходить для ситуацій, коли потрібно зробити щось смачне нашвидкуруч. Крім того, такий снек має неабияку користь.
Бананові кульки в кокосовій стружці стануть улюбленим смаколиком усієї родини: вони сподобаються як дорослим, так і вибагливим до їжі малюкам.
Інгредієнти:
- 2 стиглих банани;
- 1 склянка вівсяних пластівців;
- 1 склянка подрібнених фініків без кісточок;
- 1 склянка кокосової стружки.
Такий снек – максимально поживний та корисний / Фото Cookpad
Приготування:
Банани очистити від шкірки. Додати них вівсянку та фініки у бажаній кількості, дотримуючись пропорції.
Перемішати все в блендері – достатньо 1 – 2 хвилин. Готову суміш поставити у холодильник орієнтовно на 30 хвилин.
Далі з затвердлої маси необхідно зробити невеличкий рулет і нарізати його на невеликі шматки. Потім – з кожної частинки руками сформувати кульку і виваляти її у кокосовій стружці.
Зберігати десерт треба у холодильнику. А щоб додати ще більше смаку банановим кулькам, варто доповнити снек улюбленим газованим напоєм.
Пісочне печиво мільйонера
Мабуть, найлегший та один з найприємніших способів "розбагатіти" – це приготувати снек з незвичною назвою "Пісочне печиво мільйонера". Цей десерт популярний у Великій Британії, однак поласувати ним не відмовляться і в Україні.
Печиво мільйонера варто подавати прохолодним / Фото Fifteen Spatulas
Печиво складається з трьох шарів – пісочне тісто, карамельний "поверх" і шоколадний верхній шар. Десерт найкраще підійде для сімейних вечорів за переглядом комедій чи романтичних кінострічок.
Інгредієнти:
Для пісочної основи:
- вершкове масло – 110 грамів;
- борошно – 125 грамів;
- цукор – 70 грамів; дрібка солі.
Для карамельного прошарку:
- згущене молоко – 1 банка;
- масло вершкове – 1 столова ложка.
Для шоколадної верхівки:
- молочний шоколад – 170 грамів.
Приготування:
Для початку потрібно змішати у блендері борошно, цукор, сіль і охолоджене вершкове масло. Має вийти крихка консистенція.
Далі у форму, розміром 20 на 20 сантиметрів, треба застелити пергамент, а боки змастити, щоб не пригоріли. Отриману масу потрібно утрамбувати у посудину.
Випікати основу печива варто у розігрітій до 200 градусів духовці впродовж 15 – 20 хвилин. Після цього дати остигнути.
Для карамельного прошарку потрібно додати у розігріту сковорідку столову ложку вершкового масла, а також банку згущеного молока. Після закипання залишати на вогні до набуття карамельного відтінку і загустіння (приблизно 15 хвилин).
Щоб карамель не пригоріла, її слід постійно помішувати. Далі готову суміш треба вилити на пісочну основу, розподілити та дати охолонути.
За цей час можна подрібнити молочний шоколад, а тоді розтопити його зручним способом – на водяній бані чи в мікрохвильовці. Готову рідку масу вилити на загустілий карамельний шар та розрівняти.
Коли шоколадний прошарок трохи охолоне, десерт варто покласти у холодильник для повного загустіння. Згодом нарізати на шматки й подати до фільму.
Соковитий домашній чизбургер
Щоб поласувати соковитим фаст-фудом геть не обов’язково замовляти доставку. Адже можна приготувати улюблений чизбургер удома.
Для цього не потрібно бути кулінарним гуру чи проходити спеціальні курси. Рецепт максимально простий, проте дуже смачний.
Соковитий чизбургер особливо смакує з газованим напоєм / Фото Pepsi
Інгредієнти:
- 1 булочка для бургера (краще з кунжутом);
- яловичий фарш (можна замінити на курятину, лосось або взагалі не додавати) – 250 грамів;
- 2 скибки сиру чеддер;
- сіль та перець до смаку;
- половина невеличкої цибулини;
- листя салату; скибка помідора;
- кілька шматків солоного огірка (за бажанням);
- соус (на вибір).
Приготування:
Перш за все, варто підготувати всі інгредієнти: нарізати цибулю кубиками, а помідор та солоний огірок – скибками, та відкласти їх. У великій мисці перемішати яловичий фарш з цибулею, додати солі та перцю до смаку.
Тоді з отриманої суміші треба сформувати кульку і придавити її стаканом, щоб вийшла кругла котлета.
Сковорідку варто розігріти на середньому вогні. Тоді підсмажити на ній котлету – з кожної сторони достатньо буде близько 5 хвилин.
Коли до кінця приготування залишиться приблизно дві хвилини, час додати скибочку сиру чеддер поверх м’яса, щоб вона трохи розплавилася.
Булочку для гамбургера необхідно розрізати на дві рівні частини й теж трохи підсмажити на сковорідці. Головне, щоб вони не підгоріли: достатньо буде буквально хвилинки для хрусткої скоринки.
Настав час збирати чизбургер. Для цього нижню частину булочки варто змастити улюбленим соусом, потім додати листя салату.
На нього – скибку помідора та солоний огірок. Поверх цієї конструкції треба покласти котлету з розтопленим сиром, а тоді додати ще трохи соусу за бажанням.
Найкраще кіно смакує з Pepsi / Фото Pepsi
Готово! Соковитий домашній бургер із сиром ідеально смакуватиме з хрусткою картопелькою фрі та солодкою содовою, довершеною легкою кислинкою.
Зауважимо, що гармонійне поєднання власноруч приготованих страв та прохолодної газованої води створює особливу атмосферу кожного кіносеансу. Тож саме час порадувати себе приємностями та відпочити на повну.