Особливо небезпечними такі продукти є для людей, які уже й без того страждають астмою, повідомляє ВВС з посиланням на дослідження науковців.
На думку вчених, вживання більше ніж чотирьох порцій переробленого м'яса на тиждень посилює симптоми астми. Перероблене м'ясо стає причиною важкого дихання, здавленості в грудях і задухи.
У дослідженні брали участь тисяча французів. Вчені спостерігали за їхнім життям протягом десяти років – з 2003 по 2013 роки.
Учасники дослідження, які їли більше встановленої вченими порції (4 сосиски), до кінця періоду дослідження страждали від більшої кількості ускладнень, пов'язаних з астмою.
Читайте також: Що їсти взимку, аби не хворіти: поради експертів
Раніше Всесвітня організація охорони здоров'я зарахувала перероблене червоне м'ясо до канцерогенів. На думку ВООЗ, сосиски, ковбаса і бекон викликають рак товстої кишки.