Малосольні огірки: рецепт швидкого приготування

18 липня 2017, 14:32
Читать новость на русском

Малосольні огірки є однією з найулюбленіших літніх страв багатьох гурманів. Вони готуються надзвичайно просто та швидко, а смакують як за святковим столом, так і під час простої обідньої перерви.

Малосольні огірки також часто використовуються в рецептах легких літніх салатів, приносячи їм оригінальну смакову нотку.

Читайте також: Кабачкова ікра: рецепт легкої консервації

Малосольні огірки: рецепт швидкого приготування

Інгредієнти:


Інгрідієнти для приготування малосольних огірків

1 кг дрібних ґрунтових огірків

3 зубки часнику

1 лист хрону

2-3 суцвіття кропу

2 ст. ложки солі (без гірки)

1 ст. ложка цукру

Приблизно 1 л води

Рецепт приготування:


З нашим рецетом у вас все вийде смачно і швидко!

1. Помийте огірки і залиште їх у холодній воді на 1 годину.

2. В 1 л води розчиніть сіль і цукор, зберігаючи вірну пропорцію.

3. Помийте і крупно поріжте лист хрону, почистіть часник і поріжте на частинки.

4. Якщо ви хочете, щоб малосольні огірки були готові вже наступного дня, то перед засоленням обріжте в них кінчики.

5. У ємність (скляну банку) складіть часник, частину кропу і хрону, потім поклади огірки, а зверху – решту зелені і залий розсолом, так щоб він все покривав. Банку зав'яжіть марлевою серветкою.

6. Після цього огірки залиште на добу. Розсіл має помутніти, а огірки трохи поміняються в кольорі.

7. Якщо малосольні огірки вже готові, то для зберігання поставте їх у холодильник, щоб вони не прокисли.

Читайте також: 8 правил, якими потрібно користуватись на кухні: поради шеф-кухаря