Про це розповіла лікар-дієтолог Людмила Бабич у коментарі для ГолосUA.
Читайте також: 11 причин, чому треба їсти кавун
За словами фахівці, м'якоть кавуна прекрасно очистить нирки і позбавляє від набряклості.
Тому ранок після вечірки варто починати з декількох скибочок кавуна. Завдяки своїм сечогінним властивостям він швидко виведе з крові залишки алкогольних речовин і призведе до тями. Крім того, завдяки величезному змістом рідини, кавун ще й позбавить від спраги.
Кавун багатий на магній, який необхідний організму під час похмілля, і фруктозою, яка живитиме мозок, – а він, як відомо, найбільше страждає під час непомірного вживання спиртного,
– каже лікар.
При цьому Бабич радить не позбавлятися від похмілля розсолом з-під огірків чи помідорів, адже через велику кількість солі та оцту такий напій затримає зайву рідину в організмі. А разом з рідиною, в організмі залишаться шкідливі речовини.