М'якоть яблук багата на клітковину, органічні кислоти, калій, фосфор, магній, натрій, сірка, алюміній, бор, ванадій, залізо, йод, мідь, молібден, нікель, фтор, хром та цинк.
Шкірка яблук містить флавоноїди, а в насінні – до 15% жирної олії.
Читайте також: Шість продуктів для здорової посмішки
В магазинах та на ринках краще вибирати не дуже привабливі плоди, адже в них набагато більше корисних речовин, ніж у блискучих та великих.
Науково доведено, що регулярне вживання яблук зупиняє ріст ракових клітин в кишечнику та печінці. Часто лікарі рекомендують пацієнтам із проблемами з травленням з'їдати кілька свіжих яблук натщесерце
Окрім того, яблука допомагають при переїданні. Кілька шматків зеленого яблука допоможуть подолати важкість у шлунку.