1. Джерело вітаміну С
Читайте також: Звичайна диня може вберегти від серйозних хвороб
100 г дині близько 20-30% добової норми вітаміну С. Цей вітамін важливий для підтримки в нормальному стані наш організм, зокрема, допомагає загоєнню ран і відновлення кісток і зубів.
2. І вітаміну А
Вітамін А також дуже важливий для здоров'я зубів і кісток, а також шкіри і слизових оболонок. Крім того, він покращує гостроту зору. Якщо організму бракує вітаміну А, то це призводить до проблем в імунній системі.
3. Заряджає енергією
Більшість сортів містять вітаміни групи В, які беруть участь у переробці цукру і вуглеводів. Тому диня наповнює нас енергією.
4. Сприяє схудненню
Диня чудово підійде для тих, хто намагається схуднути. У ній небагато калорійності, а жирів практично немає. Водночас вода, яка міститься у плоді, дає відчуття насичення.
5. Має протиракові властивості
Високий вміст каротиноїдів (природні органічні пігменти) допомагає попередити і зупинити розвиток раку.
6. Здорове серце та судини
У дині присутня речовина антикоагулянт аденозин, яка розріджує кров і тим самим знижує ризик розвитку інсульту і хвороб серця.
Крім того, у ній міститься калій, важливий мінерал для серцево-судинної системи.
7. Лікує нирки
Як відомо, диня має сечогінні властивості. Якщо регулярно їсти її вранці – це покращить роботу нирок.
8. Нормалізує травлення
Диня допомагає очистити кишечник і впоратися з запорами. Разом з тим мінерали, що входять до її складу, усувають кислотність, яка часто провокує проблеми зі шлунком.
9. Здорова шкіра
Вітаміни, що містяться у дині, зберігають шкіру пружною, прискорюють її регенерацію і навіть борються зі старінням.
10. Густе волосся
Вітаміни і корисні речовини, які входять до складу дині, сприяють росту волосся і запобігають його випадання.