Як приготувати картоплю, щоб вона була корисною

31 серпня 2017, 10:17
Читать новость на русском

Страви з картоплі містять велику кількість вуглеводів, клітковини, рослинного білка, вітамінів та кальцію.

Дієтолог Галина Незговорова зазначає, що за своїми якостями картопля не поступається пшеничній та кукурудзяній крупам, пише 1+1.

Читайте також: Як правильно варити кукурудзу: корисні поради

Основна складова цього продукту – крохмаль, тобто в чистому вигляді – вуглеводи. Якщо у вас малорухливий спосіб життя, то вони перетворюються на жири, що призводить до збільшення маси тіла. Але якщо ви будете активними, то ці жири спалюватимуться повністю.

За словами дієтолога, запечена картопля вважається найкориснішою. Ця страва зберігає майже всі свої корисні речовини,

Рецепт приготування печеної картоплі

Інгредієнти

Картопля 4 шт.

Рослинна олія

Приготування

Картоплини добре помийте та змастіть олією. Загорніть картоплю у фольгу і випікайте при температурі 180 градусів впродовж 40 хвилин.

Також корисна і варена картопля. Вона сприяє швидкому відновленню енергії, нормалізує обмін речовин, роботу шлунку, судин та печінки. Таку страву треба вживати свіжою і не тримати довгий час у холодильнику.