Як правильно варити каву: секрети приготування напою

7 червня 2017, 10:14
Читать новость на русском

Ранок найкраще починати із чашки ароматної кави, яка зарядить на весь день. Однак рідко хто дотримується усіх правил її приготування.

Для того, аби напій відкрив усі свої аромати та віддав корисні властивості, потрібно правильно заварювати його.

Найкраще варити каву в мідній турці, можна обирати як вже помелені зерна, так і змолоти самому — тоді напій буде ароматнішим.

Читайте також: Типові звички, які передчасно старять організм

Для заварювання кави потрібно брати лише якісну воду, найкраще відфільтровану чи бутильовану.

В турку додати воду, каву і за бажанням цукор та спеції. На слабкому вогні потрібно дочекатись, поки підніметься пінка. Не можна доводити до кипіння, адже це зіпсує напій.

Таку процедуру можна провести кілька разів — тоді смак кави розкриється найглибше.

В кінці дати каві настоятись та розлити у чашки. Посуд також треба обробити окропом, щоб він був теплим.