Як правильно розморожувати м’ясо: підбірка корисних лайфхаків
Джерело:
Tochka.netВже давно не секрет, що страви зі свіжого м’яса смакують гурманам найбільше. Однак трапляються випадки, коли придбати свіже м’ясо не завжди виходить, а в морозильній камері у вас ще залишилась грудинка курятини, яку можна використати для приготування вечері.
В таких випадках варто знати, як правильно і що головне – швидко розморозити ваше улюблене м’ясо. Покладаючись на наступні поради, ваша страва обов’язково буде не лише смачною, а й корисною.
Читайте також: Як відкрити та їсти кокос: поради щодо вибору та приготування
В яких випадках не можна заморожувати м’ясо:
• не варто заморожувати м’ясо в домашній морозильній камері, оскільки м’ясним продуктам не надто підходить температурний режим, який пропонується в холодильниках;
• не можна два рази заморожувати м’ясо, оскільки при повторному заморожуванні остаточно втратиться смак і користь продукту;
• не можна надто довго тримати м’ясо замороженим, оскільки на ньому з'являються великі кристали, які при розморожуванні просто розривають волокна, і м'ясо втрачає частину своїх соків, а значить – і смак.
Як правильно розморожувати м'ясо і птицю
Правильне упакування і ємність
Розморожуючи м'ясо і птицю, не знімайте з них вакуумну упаковку або харчову плівку. М’ясний продукт варто покласти в зручну ємність, особливо пластикову, і закрити посудину з м’ясом так, щоб здійснювалася вентиляція.
Покрокове розморожування у холодильнику
М'ясо краще розморожувати повільно і не поспішаючи. Експерти рекомендують одразу не діставати його з холодильника, а перекласти спочатку на найвищу полицю холодильника і утримувати його там близько 8-12 годин, – в залежності від розміру шматка.
Потім рекомендово перекласти м’ясо на середню поличку і утримувати його там ще 3-6 годин, ретельно перевертаючи. Після такого поетапного розморожування вийміть м’ясо з холодильника і залиште його звикати до кімнатної температури. Зніміть вакуумну упакову і приступіть до приготування страви.
Читайте також: Як їсти авокадо: поради щодо вибору та приготування
Розмороження м’яса у воді
Вийміть заморожене м’ясо з морозильної камери та загорніть його в пакет, помістивши у раковину чи глибоку посудину. Включіть струмінь холодної води і протягом 1,5 години спостерігайте, поки м’ясо не відтане і не стане м’яким.
Розмороження м’яса у мікрохвильовці
Щоб розморозити м’ясо за допомогою мікрохвильової печі, виберіть спеціальний режим розморожування і періодично перевертайте шматки для більш рівномірного відтавання. Але варто знати, що в такому випадку смак м'яса і його соковитість відчутно постраждають, тож краще розморожувати м'ясо заздалегідь.