Носити з собою повербанк вже стало звичкою, адже гаджети впродовж дня потребують підзарядки. Однак дуже часто, намагаючись встигнути все, люди забувають, що їхні організми також потребують підзарядитися їжею й отримати заряд сил та енергії, зауважує 24 Канал.

Зверніть увагу 4 креативні ідеї для ваших ланч-боксів

Перекус – ідеальний варіант втамувати голод, фактично не відриваючись від справ. Його приготування займає 5 хвилин, а відчуття ситості зберігається щонайменше 2 – 3 години. Окрім того, перекус можна взяти з собою – в офіс, університет, дорогу. Це допоможе не витрачати час у магазині чи кафе або чекаючи доставку.

До речі, нутриціологи та дієтологи спростовують міф, що перекуси – начебто шкідливі. Вони навпаки покращують самопочуття. Головне – щоб перекус був нормальним. Замість чипсів чи снеків варто обрати бутерброд, сендвіч, тост або паніні.

Дуже смачно і корисно – як приготувати правильний сендвіч

Сендвіч – один з найулюбленіших перекусів для мільйонів людей з різних куточків світу. Навіть королева Єлизавета ІІ, яка мала доступ до всіх можливих делікатесів, найчастіше вибирала саме сендвічі.

У 2024 році людство вже багато знає про корисні властивості різноманітних продуктів. Тому нарешті вдалося вивести формулу правильного сендвіча: корисного для організму та справжньої насолоди для смакових рецепторів.

Щоб приготувати правильний сендвіч, знадобляться:

  • хліб (для максимальної користі можна вибрати цільнозерновий або бездріжджовий) – продукт має бути достатньо міцним, щоб тримати начинку, але не надто сухим чи твердим;
  • білкові продукти (м'ясо, риба, бобові) – становлять смакову основу та забезпечують відчуття ситості;
  • зелень (варто обирати собі до смаку, але безпрограшним варіантом завжди є салат Айсберг) – джерело необхідних людині вітамінів;
  • соус – робить смак виразнішим та об'єднує всі інгредієнти.

До слова, саме соус – запорука нормального сендвіча. Вибрати цей інгредієнт варто з особливою ретельністю. Зокрема, перш ніж покласти його до кошика у супермаркеті, варто прочитати склад продукту на етикетці.

Окрім того, щоб придбати ідеальний соус саме для сендвіча, потрібно звернути увагу на консистенцію продукту. Він має бути не надто рідким: тоді хліб швидко не розмокне, а сендвіч матиме апетитний вигляд.

Також варто врахувати, що до різних продуктів смакують різні соуси. Звичайно, кожен може поекспериментувати й вивести свій улюблений рецепт сендвіча. Однак ми вже це зробили, і можемо сміливо констатувати, що ідеально поєднуються:

  • тостовий хліб + консервований тунець + відварене яйце + соус Часниковий ТМ Руна;
  • тостовий хліб + авокадо + лосось + соус Мехіко ТМ Руна;
  • тостовий хліб + шинка + сир чеддер + соус Тартар ТМ Руна;
  • тостовий хліб + хамон + груша + соус Журавлинний ТМ Руна.

Сендвічі, які приготували з якісних інгредієнтів за перевіреними рецептами, дозволяють насолоджуватися чудовими смаками, класно почуватися та залишатися сповненими сил для здійснення цілей і досягнення мрій.

Рецепти смачних перекусів

Сендвіч з індичкою

Сендвіч з індичкою – ідеальний варіант, коли хочеться смачної класики / ТМ Руна

Інгредієнти на 2 порції:
– 150 грамів м'яса індички;
– 50 грамів листя салату;
– 50 грамів твердого сиру;
– 40 грамів 50% майонезу ТМ Руна;
– 4 шматочки хліба для тостів;
– 1 помідор;
– 1 яйце;
– 1 столова ложка соняшникової олії (для смаження);
– сіль та перець до смаку.

Як приготувати:

  1. Хліб підсушити на сухій сковороді або на грилі.
  2. Відварити яйце, розім’яти його (або натерти), додати майонезу, сіль та перець.
  3. Нарізати індичку на слайси, обсмажити до готовності на рослинній олії.
  4. Нарізати на кружечки помідор, салат порвати руками, сир розділити на слайси.
  5. Зібрати сендвіч – на шматок хліба намастити яєчну масу, зверху додати трішки 50% майонезу, індичку, помідор, сир та листя салату.

Такий сендвіч можна взяти з собою в офіс та покласти у ланч-бокс дитині в школу. Тоді енергії точно вистачить на весь день.

Cендвіч з хумусом

Сендвіч з хумусом чудово підійде для здорового перекусу / ТМ Руна

Інгредієнти на 2 порції:
– 100 грамів хумусу;
– 4 скибки тостового хліба;
– 1 свіжий огірок;
– 1 помідор;
– 1 авокадо;
– 2 чайні ложки соусу З кінзою ТМ Руна;
– кінза для подачі.

Як приготувати:

  1. Шматочок хліба підсушити зручним способом (на пательні, грилі чи в духовці) та змастити хумусом.
  2. Нарізати помідор, огірок та авокадо на скибки.
  3. Додати на хліб соус, скибки авокадо, огірка, помідора.
  4. Накрити сендвіч ще одним шматочком хліба, змащеним хумусом.

Готовий небанальний перекус, який точно здивує навіть найвибагливіших гурманів. Інгредієнти ідеально поєднуються, щоб подарувати максимум смаку та користі.

Тортилья з креветками

Тортилья з креветками сподобається навіть найвибагливішим гурманам / Фото Shutterstock

Інгредієнти на 2 порції:
– 2 іспанські тортильї;
– 300 грамів креветок;
– половинка апельсина;
– половинка авокадо;
– половинка лайма;
– 2 зубчики часнику;
– 2 столові ложки соусу Манго spicy ТМ Руна;
– зелень на вибір.

Як приготувати:

  1. Замаринувати креветки в соку апельсина та лайма.
  2. Нарізати авокадо, полити його лимонним соком.
  3. Викласти на тортильї креветки, авокадо, додати соус та зелень до смаку.
  4. Подавати зі скибками лайма.

Цей перекус миттєво телепортує на відпочинок до сонячної Іспанії. Соковиті креветки й хрумка тортилья з соусом Манго spicy від ТМ Руна – ідеальне екзотичне поєднання.

Сендвіч з шинкою та сиром чедер

Сендвіч з шинкою можна зробити за 5 хвилин / Фото Shutterstock

Інгредієнти на 2 порції:
– 4 скибки тостового хліба;
– 200 грамів шинки;
– 100 грамів сиру чедер;
– 4 помідори черрі;
– 2 столові ложки соусу Часниковий ТМ Руна;
– листя салату до смаку.

Як приготувати:

  1. Обсмажити хліб до хрумкої скоринки, змастити його часниковим соусом.
  2. Нарізати слайсами шинку та сир, викласти їх на хліб.
  3. Додати помідори та листя салату.

Класичний та дуже смачний сендвіч для перекусу – вже на тарілці. Той самий супер метч, коли хочеться нормально поїсти, а вільного часу – 5 хвилин.

Сендвіч з лососем

Лосось та соус Тартар – ідеальне поєднання / Фото Shutterstock

Інгредієнти на 4 порції:
– 4 скибки житнього хліба;
– 100 грамів слабосоленого лосося;
– половинка лайма;
– 4 столові ложки соусу Тартар ТМ Руна;
– зелень, сіль грубого помелу та спеції на вибір.

Як приготувати:

  1. Хліб змастити соусом Тартар ТМ Руна;
  2. Викласти слайси лосося, полити їх соком лайма та посипати сіллю і спеціями.
  3. Прикрасити зеленню.

Чудовий рибний сендвіч – готовий. Неперевершений ніжний смак та ситий шлунок.

Зберігайте рецепти сендвічів, експериментуйте та поїжте нормально!