Вчені пояснили, чому не можна вживати білки і вуглеводи одночасно

21 липня 2017, 20:02
Читать новость на русском

Група американських науковців з’ясувала, в чому полягає головна шкода від споживання одночасно білків і вуглеводів.

Повний текст дослідження опублікували в журналі BMC Nutrition.

Читайте також: Що найнебезпечніше у тортах та тістечках: коментар лікарів

За словами експертів, раціон з білків і вуглеводів негативно впливає на енергетичний баланс організму, змінює харчові пристрасті і сприяє накопичення організмом жиру, передає EurekAlert!.

Вчені пояснили, що одночасне споживання білків і простих вуглеводів (наприклад, цукру) зменшує окислення жирів. І чим більше ви споживаєте їх разом, тим менше ліпідів переробляється.

При цьому збільшення калорійності страв не збільшує пропорційно кількість засвоєної енергії.

Висновки вчених базуються на дослідах, у яких брали участь 13 жінок і 14 чоловіків, середній вік яких становив 23 роки.