Три незвичайних способи приготувати гречку
Джерело:
Еdinstvennaya.uaГречка – одна із найкорисніших круп. До того ж, вона дуже легка в приготуванні. Але якщо вам набрид звичайний гарнір з цієї крупи – пропонуємо приготувати її по-новому.
Гречка має високий вміст вітамінів групи В, також вона містить калій і магній. Це дієтична крупа, тому її додають в раціон ті, хто дотримується здорового харчування, або ж хоче схуднути. Але гречка – це не лише нудний гарнір, і ці три рецепти у цьому вас переконають.
Читайте також: Мармелад із цибулі: як приготувати оригінальну закуску
Гречаний гуляш
Інгредієнти:
гречка 150 гр.
болгарський перець 1 шт
помідори 2 шт.
баклажан 1 шт
гострий перець 1 шт.
суміш трав
приправа паприка
оливкова олія
томатна паста
цибуля, часник
Рецепт гуляшу з гречкою
На оливковій олії потушкуйте дрібно порізану цибулину і зубчик часнику. Додайте помідори, перець і кабачки, порізані кубиками. Відваріть гречку і додайте в сковорідку разом з томатною пастою, приправами і травами. Тушіть на повільному вогні ще 5 хвилин.
Гречані оладки
Інгредієнти:
гречка 150 гр
яйце 1 шт
борошно 2 ст. л
кефір 50 мл
оливкова олія
Рецепт оладок з гречки
Відваріть гречку і ретельно перемішайте її з борошном, яйцем і кефіром. Смажте оладки на сковорідці з мінімальною кількістю масла.
Різотто з гречкою
Інгредієнти:
гречка 150 гр
печериці 300 гр
вершки 50 мл
вершкове масло 10 гр
біле вино 50 мл
цибуля, часник
Рецепт різотто з гречкою
На розтопленому вершковому маслі обсмажте цибулю та часник. Додайте гриби і вершки. Відваріть гречку і додайте її до грибів. Тушіть на повільному вогні, поступово додаючи до соусу вино. При подачі можна посипати пармезаном.