Смачний сніданок: як правильно приготувати гранолу в домашніх умовах

4 вересня 2017, 08:18
Читать новость на русском

Джерело:

Мarie Сlaire

Всім відомо, що сніданок – основний прийом їжі, який заряджає енергією на весь день. А якщо він ще й наповнений корисними компонентами – це запорука здоров'я і краси.

Гранола – поєднує в собі смачні інгредієнти і корисні речовини, а саме тому це один із найкорисніших сніданків. Саме гранолу так полюбляють фітнес-блогери.

Основний інгредієнт граноли – злакові пластівці (3 склянки)

Вівсяні або гречані пластівці – це база для приготування граноли. Саме ці компоненти виступають смаковим фоном для інших інгредієнтів. Якщо ви рахуєте спожиті калорії, тоді вибирайте каші, а якщо вам потрібен щільний сніданок – беріть порубані горіхи в якості бази.

Читайте також: Як приготувати пишні сирники: рецепт смачного сніданку

Горіхи і насіння – корисне доповнення граноли (1 склянка)


Гранола – смачний і корисний сніданок

Додайте в гранолу будь-які горіхи, які вам подобаються. Причому особливих обмежень немає. Ви можете поєднати мигдаль і волоські горіхи з соняшниковим або гарбузовим насінням.

Клітковина – запорука здоров'я (1/2 склянки)

Цей компонент відповідає за мікрофлору кишечника, зміцнює волосся і нігті. Ідеальний варіант – це насіння чіа, вони добре засвоюються і просто смачні. Як альтернативу, можна додати порошкову клітковину.

Мед, як підсолоджувач (1/4 склянки)

По-перше, він додасть більш насиченого смаку вашому сніданку, а по-друге, з його допомогою карамелізуються інгредієнти і стають хрусткими.

Читайте також: Сирне суфле з ягодами: рецепт ідеального сніданку

Натуральна олія (1/4 склянки)

Важливо не забувати про цей компоненті. Додавати можна будь-яку олію прямого віджиму – мигдальну, оливкову або виноградну.

Спосіб приготування граноли дуже простий: ви змішуєте всі інгредієнти і розкладає їх на деко. Готується сніданок протягом 15 хвилин при температурі 175 градусів в розігрітій духовці. Дістаньте, перемішайте компоненти ще раз і знову на 15 хвилин в духовку.


Рецепт приготування граноли в домашніх умовах

Після того, як гранола стане золотистого кольору – дістаньте її і помістіть в банку. Такий сніданок може зберігатися близько 3 тижнів.

Заправляти його можна молоком, йогуртом або соком.