Що таке чай масала і як заварити ароматний напій

21 жовтня 2017, 10:16
Читать новость на русском

Чай масала – смачний пряний напій, про корисні властивості якого знають по всій планеті. Масала дослівно перекладається з мови хінді як "чай зі спеціями".

Існує маса рецептів з приготування цього зігріваючого напою, але є обов’язкові та незмінні складові масали:

Читайте також: Смачна осінь: рецепт гарбузової каші в мультиварці

Чай

Чай може бути звичайним чорним крупно листовим або фруктовим чи навіть зеленим.

Молоко

Найчастіше для приготування масали використовують незбиране коров’яче молоко.

Спеції

Найчастіше використовують імбир, кардамон, гвоздику, чорний перець і корицю. Також можна додати різних трав, квіток та горіхів.

Підсолоджувач

Зазвичай в якості солодкого інгредієнта в масалі використовують натуральний мед, коричневий або пальмовий цукор чи згущене молоко.

Рецепт приготування чаю масала з подрібненими спеціями

Інгредієнти:

Літр свіжого молока;

2-3 столових ложки чорного листового чаю;

Мед (за смаком);

Спеції: імбир (мелений або свіжий, ретельно порізаний) і кориця, гвоздика, зерна перцю, мелений мускатний горіх, кардамон та аніс.

Рецепт приготування чаю масала:

Промийте чайне листя холодною водою і залиште на кілька хвилин настоюватися.

Візьміть чисту каструлю, налийте туди молоко і доведіть до кипіння, додайте усі подрібнені спеції.

Додайте в каструлю чорний чай і варіть напій ще 3-4 хвилини до отримання рівномірного бежевого відтінку.

Зніміть каструлю з вогню і настоюйте напій під кришкою близько 5 хвилин.

Смачного!